«Αντιθεσμική πρακτική» καταγγέλει η ΝΔ

Κόντρα Δένδια-Τσακαλώτου για το διάγγελμα Τσίπρα για το μέρισμα

Κόντρα Δένδια-Τσακαλώτου για το διάγγελμα Τσίπρα για το μέρισμα
Έντονα αντέδρασε ο Νίκος Δένδιας στο διάγγελμα του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα
(Φωτογραφία: Intime)


Για αντιθεσμική πρακτική που «παραπέμπει σε πολιτεύματα άλλου είδους», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για το τηλεοπτικό του μήνυμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Η έντονη αντίδραση του κ. Δένδια εστιάστηκε στο ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως η Βουλή, και μάλιστα ενώ την ίδια ώρα στο κοινοβούλιο συζητείται οικονομικό νομοσχέδιο (αυτό για τα τυχερά παιχνίδια).

«Είναι πρωτοφανές, συνεδριάζοντος του κοινοβουλίου και μάλιστα επί θέματος αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, να κάνει ο πρωθυπουργός διάγγελμα επί θεμάτων οικονομικών και να αγνοεί το κοινοβούλιο» είπε ο κ. Δένδιας, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας «άδειασε» με αυτό τον τρόπο και τον υπουργό Οικονομικών.

«'Αγνόησε συνολικά το εθνικό κοινοβούλιο, παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών, της κατευθείαν σχέσεως του ηγεμόνος με το λαό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας πως κάτι τέτοιο «δεν ανήκει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι βαρύτατο λάθος».

Απαντώντας στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε σκωπτικά ότι «ο κ. Δένδιας έχει μια μικρή τάση υπερβολής» και προσέθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για «αλλαγή πολιτεύματος» επειδή ο πρωθυπουργός έκανε ένα διάγγελμα για το κοινωνικό μέρισμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη