Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Ο Τσίπρας μοιράζει αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας

Γεννηματά: Ο Τσίπρας μοιράζει αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φ.Γεννηματά, σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα. Η κυβέρνηση αντί να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική «μαυρογιαλουρισμού», θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, τονίζει ο Ν.Ανδρουλάκης. Η εκτεταμένη φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις ανακοινώσεις Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.

Η κυβέρνηση αντί να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική «μαυρογιαλουρισμού», θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, τονίζει ο Ν.Ανδρουλάκης.

Η εκτεταμένη φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα κοινωνικό μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Γεννηματά: Ματαιοπονεί αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει τον λαό

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Α. Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα.

«Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε η πολιτική τους» πρόσθεσε.

«Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Ανδρουλάκης: Να βρουν τρόπους για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας

Θετική κίνηση χαρακτηρίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Ν.Ανδρουλάκης, κάθε κοινωνικό μέρισμα που δίνεται σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και τσακισμένους από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, ο κ. Ανδρουλάκης αφού υπενθυμίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ, οι εισφορές του ΕΦΚΑ τσάκισαν περισσότερους από 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και την ίδια στιγμή τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 4 δισ., αναφέρει ότι η κυβέρνηση αντί να μοιράζει προεκλογικούς μποναμάδες με μια πολιτική «μαυρογιαλουρισμού», θα έπρεπε να βρει τρόπους να ενισχύσει την πραγματική οικονομία και την ανάπτυξη μέσω στοχευμένων μεταρρυθμίσεων.

ΔΗΜΑΡ: Η εκτεταμένη φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ

Η εκτεταμένη φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα κοινωνικό μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο αναφέρει η ΔΗΜΑΡ για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Μόνο κάποιος που έχει γαλουχηθεί με έργα επιστημονικής φαντασίας μπορεί να διαστρεβλώνει τόσο την πραγματικότητα. Ποτέ οι θέσεις εργασίας που επικαλείται ο κος Τσίπρας δεν ήταν τόσο επισφαλείς και τόσο ανεπαρκείς ώστε να μην καλύπτουν ούτε τη διατροφή ενός ανθρώπου. Επικαλείται την ανάπτυξη όταν ούτε μια σοβαρή επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί επί των ημερών του. Το μόνο που γνώρισε ανάπτυξη είναι η εκτεταμένη φτώχεια που δεν αντιμετωπίζεται με ετήσια εφάπαξ «φιλανθρωπία» από ένα κοινωνικό μέρισμα συσσωρευμένο με τον πιο σκληρό και αντικοινωνικό τρόπο.»

» Και το παραμύθι έχει και τον δράκο των παγκόσμιων και εγχώριων ελίτ. Ασφαλώς και οι ανεξέλεγκτοι φορολογικοί παράδεισοι του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού χρειάζονται έλεγχο και ρυθμίσεις γιατί στερούν σημαντικούς φορολογικούς πόρους από τις κυβερνήσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος. Όμως αποτελεί δοκιμασία για τη λογική ο ισχυρισμός ότι για την υπερφορολόγηση και τη φτωχοποίηση που επέβαλε η κυβέρνησή του φταίει η offshore του Καρόλου της Αγγλίας. Δυστυχώς προσπάθησε να μιμηθεί τον Αη Βασίλη ένα μήνα νωρίτερα, για προφανείς μικροκομματικούς σκοπούς» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024