Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ιδιώτες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ

Σε ιδιώτες η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ

Σε κοινοπραξία ξένων και ελληνικών εταιρειών προσανατολίζεται να αναθέσει η ΔΕΗ τη διαχείριση των ληξιοπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι πελάτες της προς αυτήν.

Εντός των επόμενων μηνών ξεκινάει το κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ που χρωστούν συνολικά 2,4 δισ. ευρώ στην εταιρεία. Το έργο θα αναλάβει κοινοπραξία που αναδείχθηκε νικητής μετά τον διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε η επιχείρηση, και η οποία απαρτίζεται από συνολικά δέκα εταιρείες διαχείρισης χαρτοφυλακίων, τράπεζες, και δικηγορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες την κοινοπραξία απαρτίζουν η εξειδικευμένη σε τιτλοποιήσεις χρεών αμερικανική εταιρεία FINACITY CORPORATION, καθώς επίσης οι IBM Hellas, η Deutshce Bank London Branch, η Estia Business Group, η Deloitte Business Solutions, η KPMG, η Qualco UK, η ΚΑΠΑ RESEARCH, και η Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι η εταιρεία Qualco που δραστηριοποιείται από το 1998 σε θέματα διαχείρισης χαρτοφυλακίων χρέους και έχει μέχρι σήμερα παράσχει υπηρεσίες σε περισσότερους από 70 πελάτες σε πάνω από 15 χώρες διεθνώς με αντικείμενο την αποτίμηση την βελτίωση του συστήματος εισπράξεων και τη βελτίωση της απόδοσής τους.

Η εταιρεία είχε γίνει γνωστή όταν μαζί με την PwC Business Solutions Α.Ε. και τη γερμανική Hoist Kredit Aktiebolag είχαν συστήσει την PQH, προκειμένου να αναλάβει την εκκαθάριση των bad banks 16 τραπεζών. Ιδρυτής της εταιρείας σύμφωνα με την ιστοσελίδα της είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, που φέρεται να είναι συγγενής του υπ. Οικονομικών.

Την υπόθεση καλείται τώρα να εγκρίνει το ΔΣ της ΔΕΗ, δίχως αυτό ακόμη να έχει γίνει.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο προυπολογισμός του έργου είναι ύψους 12 εκατ. ευρώ (ανώτατο όριο), με την αμοιβή του αναδόχου να καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων των οφειλών που επιτυγχάνει.

Με βάση πάντα την προκήρυξη, ο σύμβουλος της ΔΕΗ αναλαμβάνει να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών, αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους, εξετάσει την δυνατότητα χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων, σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων και να υποστήριξη την υλοποίησή τους, και να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Γιώργος Φιντικάκης

in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024