Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιθανή νέα παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Πιθανή νέα παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Θετικά «βλέπει» το αίτημα για μια νέα παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, η οποία λήγει σήμερα.

Θετικά «βλέπει» το αίτημα για μια νέα παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, η οποία λήγει σήμερα.

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ζητά να μεταφερθεί όχι μόνο για έναν μήνα αλλά για πέντε, δηλαδή ω καταληκτική ημερομηνία να ορισθεί η 31η Μαρτίου 2018.

Οι φοροτεχνικοί τονίζουν ότι η ρύθμιση εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των φορολογούμενων που θέλουν να κλείσουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις καθώς και ότι επί της ουσίας η τελευταία παράταση δεν διευκόλυνε την κατάσταση.

Τα αποτελέσματα της ρύθμισης κρίνονται, έως τώρα, ιδιαιτέρως ικανοποιητικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ προσδοκάται ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των φορολογούμενων στην περίπτωση που εγκριθεί η παράταση.

Με βάση τα στοιχεία, έως σήμερα, περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση, ενώ το σύνολο των εισοδημάτων που έχουν αποκαλυφθεί οικειοθελώς υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ. Το ύψος των φόρων που έχουν βεβαιωθεί βάση της ρύθμισης ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με τους δανειστές προκειμένου να ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις. Στην περίπτωση που αποφασιστεί νέα παράταση τότε θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νέα τροπολογία.

Τι αφορούν οι δηλώσεις

Οι περισσότερες δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της ρύθμισης της οικειοθελούς αποκάλυψης αφορούν:

• Δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα (εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών- πελατών). Οι φορολογούμενοι γλιτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ ανά δήλωση

• Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

• Εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ με τις περισσότερες να είναι μηδενικές περιοδικές ή εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ

• Εκπρόθεσμες δηλώσεις δωρεών χρηματικών ποσών με τις οποίες δικαιολογούνται χρήματα που εντοπίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

• Τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δηλώσεων Ε9.

in.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024