Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στη Γερμανία

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στη Γερμανία

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν πολλές περιοχές της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε αύξησαν την παραγωγή των ανεμογεννητριών της χώρας σε επίπεδα ρεκόρ. Οι παραγωγοί έφθασαν στο σημείο να... πληρώσουν τους καταναλωτές για να χρησιμοποιήσουν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν πολλές περιοχές της Γερμανίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε αύξησαν την παραγωγή των ανεμογεννητριών της χώρας σε επίπεδα ρεκόρ. Οι παραγωγοί έφθασαν στο σημείο να… πληρώσουν τους καταναλωτές για να χρησιμοποιήσουν περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος υποχώρησαν σε αρνητικό έδαφος στη Γερμανία, καθώς μόνο το Σάββατο οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν 39.409 μεγαβάτ. Πρόκειται για παραγωγή αντίστοιχη με εκείνη 40 πυρηνικών αντιδραστήρων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος υποχώρησαν κάτω από το… μηδέν, κάτι που είχε συμβεί και τα Χριστούγεννα του 2012, αν και όχι σε τόση έκταση.

Οι αρνητικές τιμές ωθούν τους παραγωγούς είτε να κλείσουν ορισμένους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας είτε να πληρώσουν τους καταναλωτές προκειμένου να καταναλώσουν την επιπλέον ενέργεια από το δίκτυο.

Αλέξανδρος Καψύλης

in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024