Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπριντ από το δημόσιο για να πληρώσει τις οφειλές του

Σπριντ από το δημόσιο για να πληρώσει τις οφειλές του

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθεί το ελληνικό δημόσιο σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθεί το ελληνικό δημόσιο σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Το απόθεμα των ληξιπροθέσμων χρεών του Δημοσίου μειώθηκε από τα 6,58 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου, στα 5,06 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου, ήτοι κατά 1,5 δισ. ευρώ ή κατά 324 εκατ. ευρώ περισσότερο σε σχέση με το στόχο του προγράμματος.

Η κυβέρνηση από την επόμενη εβδομάδα που θα λάβει τα 800 εκατ. ευρώ θα πρέπει ξανά να τρέξει τις διαδικασίες για να αποπληρώσει χρέη προς τους ιδιώτες ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα 800 εκατ. ευρώ της δόσης συν ακόμη 400 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία. Οι πληρωμές θα πρέπει να γίνουν έως το τέλος Ιανουαρίου 2018 κάτι που θα βεβαιώσουν οι θεσμοί εντός του Φεβρουαρίου.

Ικανοποίηση από Ρέγκλινγκ

Την ικανοποίηση του για τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για να διευθετήσει τις καθυστερημένες πληρωμές του κράτους εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η μείωση του ύψους των καθυστερούμενων οφειλών τους τελευταίους μήνες σημαίνει ότι η Ελλάδα υπερέβη τον στόχο που της είχε τεθεί στο πρόγραμμα και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας», ανέφερε σε δήλωσή του.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σχολιάζοντας την απόφαση του ΕSΜ να καταβάλει στη χώρα μας την υποδόση των 800 εκατ. ευρώ με δάνειο που θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή των καθυστερούμενων οφειλών της ελληνικής κυβέρνηση τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε σε σχετικό του μήνυμα μέσω e-mail ότι «αυτά τα καλά νέα αποτελούν επακόλουθο της θετικής αξιολόγησης της προόδου στην Ελλάδα κατά την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

«Η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ πρόκειται για το υπόλοιπο της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM, που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024