Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην «τσιμπίδα» της εφορίας οι γιατροί

Στην «τσιμπίδα» της εφορίας οι γιατροί

Σαφείς εντολές για σαρωτικούς ελέγχους σε γιατρούς έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ελεγκτές της εφορίας.

Σαφείς εντολές για σαρωτικούς ελέγχους σε γιατρούς έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ελεγκτές της εφορίας.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει διατάξει την «κατασκήνωση» των ελεγκτών έξω από τα ιατρεία ενώ θα ζητείται από τους φορολογουμένους να παρέχουν πληροφορίες για τους ανωτέρω επαγγελματίες.

Ωστόσο η μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή φαίνεται να έχει χαθεί, με τις απώλειες των εσόδων να είναι τεράστιες σε μία περίοδο που οι φορολογούμενοι, κυρίως οι μισθωτοί και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση των τελευταίων ετών.

Στην αρχή, επιλέγονται δειγματοληπτικά παθολόγοι, οδοντίατροι, δερματολόγοι, γυναικολόγοι, ΩΡΛ, χειρουργοί και ακολούθως εκδίδεται εντολή ελέγχου. Οι «ράμπο» της εφορίας παρακολουθούν διακριτικά 20- 30 ημέρες έξω από τα ιατρεία, όπου γίνεται καταγραφή των στοιχείων των ασθενών- πελατών κατά την έξοδο τους, φυσικά με τη συγκατάθεση τους.

Αφού συλλεχθεί μεγάλος αριθμός τέτοιων δεδομένων, γίνεται επίσκεψη των εφοριακών στο ιατρείο και διασταύρωση αυτών των στοιχείων με τις αποδείξεις, που έχει κόψει ο γιατρός στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι όποιες δικαιολογίες τύπου «δεν πρόλαβα να την κόψω» που ήταν συνήθεις κατά τους ελέγχους που γίνονταν επί τόπου και εφάπαξ.

Την ίδια στιγμή η έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και στις κλινικές, με τις οποίες συνεργάζονται γιατροί. Έτσι, θα καταγραφούν χειρουργεία και κάθε είδους επεμβάσεις, χωρίς να τίθεται ζήτημα ιατρικού απορρήτου, καθώς αυτό που ενδιαφέρει είναι ο αριθμός των χειρουργείων ανά γιατρό. Κατόπιν αυτά στοιχεία θα διασταυρώνονται με τα εισοδήματα που δηλώνουν οι ελεγχόμενοι γιατροί.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024