Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nέα γραμμή παραγωγής μπύρας από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Nέα γραμμή παραγωγής μπύρας από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Μια νέα γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προσθέτοντας δυνατότητα παραγωγής 250 χιλιάδων εκατολίτρων το χρόνο.

Μια νέα γραμμή παραγωγής, στο εργοστάσιο της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προσθέτοντας δυνατότητα παραγωγής 250 χιλιάδων εκατολίτρων το χρόνο.

Η επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2017 και αφορά στην εμφιάλωση μπύρας σε βαρέλια pet των 20 λίτρων. Πρόκειται για βαρέλια μιας χρήσης, τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας με αποτέλεσμα τη αύξηση της διατήρησης της φρεσκάδας της μπύρας στις 31 ημέρες από 5 ημέρες που είναι σήμερα στο μεταλλικό βαρέλι.

Στη νέα μονάδα θα παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark και σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας η επένδυση αυτή αναμένεται ότι θα ενισχύσει τη θέση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κυρίως στην κρύα αγορά και θα προσφέρει πλεονέκτημα και για την αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια καθώς σήμερα οι εξαγωγές της εταιρίας αντιστοιχούν μόλις στο 5% του συνολικού τζίρου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Από το 2014 έως και το 2019 το επενδυτικό πλάνο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας (θυγατρικής του ομίλου Carlsberg ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχουν υλοποιηθεί εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου επενδύσεις σε 4,6 εκατ. ευρώ , ενώ συνολικά την περίοδο 2015 – 2018 υπολογίζονται ,συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ριτσώνα επενδύσεις ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα πάντως η αγορά συνολική αγορά μπύρας στην Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει πτώση και το 2017.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Ντέγιαν Μπέκο στην παρουσίαση της νέας γραμμής παραγωγής της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη στο οχτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου και σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI οι πωλήσεις μπύρας στα σούπερ μάρκετ μειώθηκαν κατά 1%, παρά το γεγονός ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία σημείωσε αύξηση (κατ’ όγκο) 3,6%. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας το μερίδιο της εταιρείας στην κατηγορία της μπύρας διαμορφώνεται, στο 31,2% ενώ στην κατηγορία των αναψυκτικών και συγκεκριμένα στη υποκατηγορία των μίξερς το μερίδιό της είναι στο 36,2% στο οχτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017. Ερωτώμενος ο κ. Μπέκο σχετικά με το εάν σκοπεύει να προχωρήσει στη χρήση ελληνικών κριθαριών για την παραγωγή της μπύρας τόνισε ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν βρεί προμηθευτές που να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που θέτει Υπενθυμίζεται πάντως ότι η εταιρεία είχε στο παρελθόν ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα συμβολαιακής. καλλιέργειας κριθαριού το οποίο όμως τερματίστηκε.

Δήμητρα Σκούφου

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024