Για εννέα μήνες

Παράταση του προγράμματος στήριξης «βλέπουν» αξιωματούχοι της ΕΚΤ

Παράταση του προγράμματος στήριξης «βλέπουν» αξιωματούχοι της ΕΚΤ
(Φωτογραφία: Reuters)
Την παράταση του προγράμματος στήριξης, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, φαίνεται πως έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αξιωματούχους της.

Όπως ανέφεραν άτομα με γνώση των συζητήσεων στο Reuters, οι αξιωματούχοι χάραξης της πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινούνται προς μία παράταση του προγράμματος στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, μέσω αγοράς ομολόγων –που πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 26 Οκτωβρίου- κατά εννέα μήνες στην επόμενη συνεδρίασή τους.

Η επόμενη κίνηση συνεχίζει να βρίσκεται υπό συζήτηση, αλλά υπάρχει μια συναίνεση ότι θα πρέπει να σηματοδοτήσει την ανάγκη να μειωθεί η νομισματική στήριξη λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και παράλληλα να αποτελεί δέσμευση σε μια παρατεταμένη περίοδο νομισματικής διευκόλυνσης, δήλωσαν οι πηγές.

Ο όγκος των μηνιαίων αγορών στο πλαίσιο του παρατεταμένου προγράμματος είναι επίσης προς συζήτηση, με τις απόψεις να κυμαίνονται από 25 δισ. ευρώ ως 40 δισ. ευρώ. Ωστόσο, οι πηγές δήλωσαν ότι υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ότι οι αγορές χρειάζεται να μειωθούν σημαντικά από το σημερινό επίπεδο των 60 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν γίνει επίσημες προτάσεις.

in.gr

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη