Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για επέκταση του συνεργατισμού

Δραγασάκης: Δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για επέκταση του συνεργατισμού

Σύσκεψη εργασίας με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συνεταιριστικών τραπεζών είχε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία και η πορεία των συνεργατικών εγχειρημάτων.

Σύσκεψη εργασίας με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και συνεταιριστικών τραπεζών είχε νωρίτερα την Τετάρτη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσσαλίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία και η πορεία των συνεργατικών εγχειρημάτων.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών έθεσαν τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δραστηριότητά τους, επισημαίνοντας ότι, παρά τις τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος καταγράφεται ένα νέο κύμα δημιουργίας συνεταιριστικών εγχειρημάτων στο θεσσαλικό χώρο.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στην παρέμβασή του τόνισε τη ζωτική ανάγκη να διαμορφωθεί ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης, το οποίο θα στηρίζεται και στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, ο οποίος όμως καλείται στις σημερινές συνθήκες να παράξει προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, μέσω της μεγαλύτερης διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με τη μεταποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό ρόλο πρέπει να παίξουν οι συνεργατικές μορφές της οικονομίας, ως ένας τρίτος πόλος πέραν του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει συνθήκες, τόσο από άποψη κινήτρων όσο και από άποψη ρευστότητας, που να ευνοούν την επέκταση του συνεργατισμού στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, απάντησε σε μια σειρά από ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά των παραγωγών.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και ο συντονιστής του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Δημήτρης Κοντοφάκας.

Από πλευράς των συνεταιριστικών φορέων συμμετείχαν εκπρόσωποι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, του Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ, του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣΓΗ, του Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΑΛΑ, του Συλλόγου Μελισσοκόμων Καρδίτσας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και του Συνεταιρισμού Στέβιας Καρδίτσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024