Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές το 2019 θέλει ο Ντάισελμπλουμ

Εκλογές το 2019 θέλει ο Ντάισελμπλουμ

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνει πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί με πολιτική σταθερότητα το ελληνικό πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «κρατήστε τις εκλογές για το 2019». «Κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν, η εμπιστοσύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη».

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, προσθέτοντας πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Ο επικεφαλής του Eurogroup παράλληλα επισήμανε πως το κλειδί για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ελλάδας είναι η πολιτική σταθερότητα και σημείωσε πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν, η εμπιστοσύνη να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη».

«Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε, ενώ αναφορικά με τις γερμανικές εκλογές και την αντικατάσταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών εκτίμησε πως δεν θα αλλάξει η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Ολλανδός πολιτικός δηλώνει για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στο δρόμο της σταθερότητας. Αυτό είναι κρίσιμο. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του πολιτική πρωτοβουλία και άποψη», διευκρινίζει και προσθέτει:

«Η επαναφορά μιας χώρας στη σταθερότητα, όμως, είναι κρίσιμη. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, ως όφειλε»

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει εξάλλου την «ταπεινή επιθυμία» του για «αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού κόσμου, με στόχο το εθνικό συμφέρον».

«Είμαι και εγώ πολιτικός και συνηθίζουμε να εστιάζουμε στα βραχυπρόθεσμα οφέλη και στα πολιτικά συμφέροντα. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, αν και στην περίπτωση αυτή το διακύβευμα θα έπρεπε να αφορά μόνο την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις, τα κόμματα οφείλουν να συνεργάζονται», υποστηρίζει ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

in.gr

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024