Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ραντεβού με τον ΕΝΦΙΑ - Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε περισσότερες δόσεις

Ραντεβού με τον ΕΝΦΙΑ – Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε περισσότερες δόσεις

Ημέρα… ΕΝΦΙΑ σήμερα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αφού λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης από τις πέντε δόσεις του φόρου. Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν σήμερα και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος. Πώς θα πληρώσετε το φόρο σε περισσότερες δόσεις.

Ημέρα… ΕΝΦΙΑ σήμερα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αφού λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης από τις πέντε δόσεις του φόρου. Μαζί με τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν σήμερα και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.

Οσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν:

1. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ γίνεται με την ταυτότητα οφειλής χωρίς χρέωση μέσω e-banking, στα ΑΤΜ ή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Η πληρωμή του φόρου στα γκισέ των τραπεζών κοστίζει καθώς οι φορολογούμενοι πληρώνουν προμήθεια που ανάλογα με την τράπεζα κινείται μεταξύ 1,5 – 2 ευρώ.

Χωρίς προμήθεια είναι οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ φορολογούμενων που είναι άνω των 70 ετών είτε βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, είτε παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, είτε είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών με την προϋπόθεση να καταθέσουν τα χρήματα σε λογαριασμό τους και, στη συνέχεια, να προχωρήσουν σε μεταφορά του ποσού προς το λογαριασμό του Δημοσίου.

Πως θα κερδίσετε περισσότερες δόσεις

2. Η πληρωμή του φόρου γίνεται σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις. Οι φορολογούμενοι για να κερδίσουν περισσότερες από 5 μηνιαίες δόσεις έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την εξόφλησή του ΕΝΦΙΑ:

– Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

– Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται στο TAXISnet και αφού έχει επέλθει η προθεσμία της πρώτης δόσης. Έτσι αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία δίνεται η ευκαιρία – υπό προϋποθέσεις να ρυθμιστεί το σύνολο της οφειλής σε 12 δόσεις. Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) .

Μαρία Βουργάνα

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024