Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το θέμα για ελέγχους στις τράπεζες θα επιλυθεί σύντομα

ΔΝΤ: Αναμένουμε ότι το θέμα για ελέγχους στις τράπεζες θα επιλυθεί σύντομα

«Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σχετικά με τα stress test των ελληνικών τραπεζών, δείχνοντας προς επίτευξη συμβιβασμού με την ΕΚΤ. Για αλλαγή στάσης στο ζήτημα από το ΔΝΤ μίλησε και ο Ευ.Τσακαλώτος, λέγοντας ότι δεν επιμένει σε νέο έλεγχο. Τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το 2018 από τον SSM ταυτόχρονα σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ, απλώς θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν τη λήξη του προγράμματος, πρόσθεσε.

«Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών για το θέμα των stress test των ελληνικών τραπεζών, δειχνοντας προς επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ΕΚΤ για το ζήτημα.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου ερωτήθηκε για τις αναφορές του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τις οποίες προκύπτει πως ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα ανακοινώσει νωρίτερα τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών και παντως πριν τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Συγκεκριμένα, κλήθηκε από το CNN Greece να απαντήσει στο εάν το Ταμείο είναι ικανοποιημένο με την πρόθεση του SSM να επιταχύνει τη διεξαγωγή της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων ή εάν επιμένει στη διεξαγωγή νέου ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (AQR) των ελληνικών τραπεζών. «Αναμένουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί ικανοποιητικά, σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Για αλλαγή στάσης στο ζήτημα από το ΔΝΤ μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, λέγοντας ότι το Ταμείο δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM ταυτόχρονα σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν νωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το θέμα που ανακινήθηκε και μετά από τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για τις ελληνικές τράπεζες και την πιθανότητα επίσπευσης των stress test για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Τσακαλώτος είπε «μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για τις τράπεζες, τα stress test θα γίνουν για όλες τις χώρες την ίδια εποχή, δεν χρειάζεται μεγαλύτερη εποπτεία κι έλεγχος για τις ελληνικές τράπεζες από ότι για τις άλλες τράπεζες της Ευρώπης».

Μάλιστα, μετά και τις πληροφορίες από πλευράς ΔΝΤ ότι δεν ασκείται ιδιαίτερη πίεση για το θέμα των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και τον ρόλο τους στην πραγματική οικονομία για την ανάπτυξη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024