Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινη ενέργεια στη Γαύδο

Πράσινη ενέργεια στη Γαύδο

Την κάλυψη της συνολικής ζήτησης ενέργειας της Γαύδου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει θέσει ως στόχο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Την κάλυψη της συνολικής ζήτησης ενέργειας της Γαύδου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έχει θέσει ως στόχο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες. Στα σχέδια της εταιρείας -100% θυγατρική της ΔΕΗ-, είναι να αναβαθμίσει το σύστημα του ακριτικού νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» Ηλίας Μοναχολιάς, στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ» που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, ήδη στη Γαύδο έχει αποκατασταθεί η παλιά φωτοβολταϊκή εγκατάσταση. Επιπρόσθετα έχει εγκατασταθεί μια νέα αποθήκη μπαταριών ικανή να καλύψει το 10% της ζήτησης ενέργειας, με συνολικό κόστος περίπου ίσο με το κόστος καυσίμων του θερμικού εργοστασίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μοναχολιάς επεσήμανε ότι η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» πραγματοποιεί σειρά πειραματικών έργων στην Κύθνο, την Κάρπαθο και τη Γαύδο. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, υπάρχει ανάγκη ανάδειξης και εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών με τη χρήση λύσεων αποθήκευσης ενέργειας ως αποτέλεσμα των υψηλών επιπέδων διείσδυσης των ΑΠΕ. Και συμπλήρωσε: «Η ΔΕΗ αποτέλεσε τον πρωτοπόρο στην εφαρμογή τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας με την κατασκευή του υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Ικαρία».

Το υβριδικό έργο Ικαρίας χρησιμοποιεί ένα μικρό υδροηλεκτρικό, ένα αντλιοστάσιο υδροηλεκτρικής ενέργειας και ένα αιολικό πάρκο για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον μπορεί να συνδράμει στις ανάγκες του νησιού για άρδευση, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες. Η ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης απαιτεί τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών λύσεων και επιστημονικών ανακαλύψεων οι οποίες θα πρέπει να αντισταθμιστούν με ένα σταθερό νομοθετικό, και φιλικό προς τους επενδυτές πλαίσιο».

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μοναχολιάς: «Βασική επιδίωξη του ομίλου είναι η παροχή ολιστικών λύσεων όπως η προώθηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και η διεύρυνση των εφαρμογών των ΑΠΕ με την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων και τις μονάδες βιομάζας, καθώς και με την αντιμετώπιση άλλων κρίσιμων ζητημάτων για τα νησιά όπως η αφαλάτωση και η διαχείριση των αποβλήτων. Προσφάτως, μάλιστα, προχωρήσαμε σε συμφωνία με τον δήμο Σαντορίνης για την ορθή αξιοποίηση των αποβλήτων του νησιού».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024