Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυτιληναίος: Εθνικό σχεδιο ανασυγκροτησης για σύνδεση μεταρρυθμίσεων-χρέους

Μυτιληναίος: Εθνικό σχεδιο ανασυγκροτησης για σύνδεση μεταρρυθμίσεων-χρέους

Εθνικό σχεδιο ανασυγκρότησης με διακομματική συναίνεση για τη σύνδεση των μεταρρυθμίσεων με το χρέος προτείνει ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναιος, Ευ.Μυτιληναιος. Απο το βημα του Economist, παρουσίασε το σχεδιο του που συνίσταται σε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με τη συναινεση όλων των φίλο-ευρωπαϊκών κομματων, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, με μετρήσιμους στόχους που θα συνδέει τις μεταρυθμίσεις με την απομείωση του χρέους.

Εθνικό σχεδιο ανασυγκρότησης με διακομματική συναίνεση για τη σύνδεση των μεταρρυθμίσεων με το χρέος προτείνει ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναιος, Ευ.Μυτιληναιος.

Απο το βημα του Economist, παρουσίασε το σχεδιο του που συνίσταται σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με τη συναινεση όλων των φίλο-ευρωπαϊκών κομματων, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, με μετρήσιμους στόχους που θα συνδέει τις μεταρυθμίσεις με την απομείωση του χρέους.

Στην πράξη η πρόταση Μυτιληναιου προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις με διαδικασία Fast Track, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες, μικρότερους στόχους για πλεονάσματα, και μείωση φόρων.

Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση ειναι η Ελλάδα να αποκτήσει την ιδιοκτησία του, να το αγκαλιάσει, και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της, όπως είπε ο επικεφαλής της Μυτιληναίος.

Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Μυτιληναίος επεσήμανε οτι οι στόχοι για τα πλεονάσματα είναι μη βιώσιμοι γι’ αυτο και καταθέτει τη δίκη του πρόταση, που ως όρο βιωσιμοτητας εχει να κατατεθεί από όλα τα κόμματα και τους φορείς και να υποστηριχθεί. Άλλωστε, όπως είπε, το 75% των Ελλήνων θέλει να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

Η πρόταση συνάντησε την αποδοχή του τεως υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ.

Ο κ. Λιου τάχθηκε κατά των πολιτικών λιτότητας που όπως είπε δεν μπορούν να είναι το αντίδοτο για την κρίση και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης με αφορμή και τις γερμανικές εκλογές τόνισε την ανησυχία του για την άνοδο λαικιστικών κινημάτων.

Γιώργος Φιντικάκης

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024