Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλό χτύπημα, σε λίγες ώρες, στο αφήγημα των ξένων επενδύσεων

Διπλό χτύπημα, σε λίγες ώρες, στο αφήγημα των ξένων επενδύσεων

Η μέρα ξεκίνησε με την ανακοίνωση της FRONERI HELLAS (πρώην Nestle) ότι κλείνει στο εργοστάσιό της στον Ταύρο και έκλεισε με την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της Unilever Hellas να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της και του εργοστασίου στην Πειραιώς. Καμία από τις δυο βεβαίως δεν αποχωρεί από την Ελλάδα, συνολικά. Ωστόσο, ενώ θα περίμενε κανείς ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας των μεγάλων πολυεθνικών στη χώρα, επιλέγεται η πολιτική της μάλλον λελογισμένης παρουσίας. Κάτι θα πρέπει να ξαναδεί το οικονομικό επιτελείο...

Η μέρα ξεκίνησε με την ανακοίνωση της εταιρείας παγωτού FRONERI HELLAS (πρώην Nestle) ότι κλείνει στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Ταύρο, επαναπροσδιορίζοντας την οργάνωση της και τον τρόπο παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Κι έκλεισε με την ανακοίνωση της πρόθεσης της Unilever Hellas να προχωρήσει στην πώληση των ελαιολάδων της και συγκεκριμένα τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. Μαζί και το εργοστάσιο ελαιολάδου στην οδό Πειραιώς. Και πάλι στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της. Όπως και στην πρώτη περίπτωση.

Καμία από τις δυο εταιρίες βεβαίως δεν αποχωρεί από την Ελλάδα, συνολικά. Ωστόσο, ενώ θα περίμενε κανείς την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας των μεγάλων πολυεθνικών στη χώρα μας, επιλέγεται η πολιτική της μάλλον λελογισμένης παρουσίας.

Είναι προφανές ότι το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης, για μια ελληνική οικονομία που καθίσταται ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις, στην πράξη χωλαίνει. Κάτι θα πρέπει να ξαναδεί το οικονομικό επιτελείο, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, γιατί μ’ αυτούς τους ρυθμούς, σε λίγο, «θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε».

Γιώργος Μαντέλας

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024