Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Να κλείσει ομαλά και χωρίς περιττό δράμα η αξιολόγηση

Μοσκοβισί: Να κλείσει ομαλά και χωρίς περιττό δράμα η αξιολόγηση

Ως «αναγνώριση των των τεράστιων προσπαθειών και θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός», χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, το κλείσιμο της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να κλείσει «ομαλά», γρήγορα και «χωρίς περιττό δράμα» η τρίτη αξιολόγηση.

Ως «αναγνώριση τωντων τεράστιων προσπαθειών και θυσιών που έκανε ο
ελληνικός λαός», χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πιέρ
Μοσκοβισί, το κλείσιμο της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος για
την Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη νακλείσει «ομαλά»,
γρήγορα και «χωρίς περιττό δράμα» η τρίτη αξιολόγηση.

Στην ανακοίνωση του, για την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ο Επίτροπος Οικονομίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου για το κλείσιμο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα είναι η αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών και θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών της χώρας. Το έλλειμμα υπερέβη το 15% του ΑΕΠ το 2009, το οποίο μετατράπηκε σε πλεόνασμα 0,7% πέρυσι και το 2017 έχουμε προβλέψει έλλειμμα 1,2%. Εν ολίγοις, η διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος έχει διάρκεια. Αυτή η ανάκαμψη δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί «από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης την άνοιξη, η Ελλάδα έκανε μια πρώτη δοκιμαστική επιστροφή στις αγορές και το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την καταρχήν βούλησή του να υποστηρίξει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής φέτος η ανάκαμψη είναι ενθαρρυντική, υποδεικνύοντας ότι επιτέλους είναι στο χέρι μας».

Καταλήγοντας ο Επίτροπος Οικονομίας τονίζει ότι «πρέπει τώρα να διασφαλίσουμε ότι αυτή η θετική ορμή θα διατηρηθεί. Όπως είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, η εμπιστοσύνη είναι εύθραυστη και πρέπει να καλλιεργηθεί, χρειάζεται εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων των θεσμικών οργάνων και των ελληνικών Αρχών για να διασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, χωρίς περιττό δράμα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το προσεχές καλοκαίρι και για το άνοιγμα ενός νέου και αισιόδοξου κεφαλαίου για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της».

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024