Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βρετανία επικρίνει τον Moody's για την υποβάθμισή της

Η Βρετανία επικρίνει τον Moody’s για την υποβάθμισή της

Η κυβέρνηση της Βρετανίας επέκρινε το βράδυ της Παρασκευής την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody's να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά μία βαθμίδα, υπογραμμίζοντας ότι βασίστηκε σε μια ήδη «ξεπερασμένη» από τα πράγματα αποτίμηση των σχεδίων του Λονδίνου για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας επέκρινε το βράδυ της Παρασκευής την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Moody’s να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά μία βαθμίδα, υπογραμμίζοντας ότι βασίστηκε σε μια ήδη «ξεπερασμένη» από τα πράγματα αποτίμηση των σχεδίων του Λονδίνου για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Οι εκτιμήσεις οι οποίες γίνονται σχετικά με το Brexit σε αυτό το έγγραφο είναι ξεπερασμένες», σημείωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενος στο δελτίο Τύπου του οίκου στο οποίο παρουσιάζεται το σκεπτικό της απόφασής του.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι σε ομιλία της από τη Φλωρεντία αναφέρθηκε στην επιθυμία της για μεταβατική περίοδο διάρκειας περίπου δύο ετών αφού το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον Μάρτιο του 2019.

«Η πρωθυπουργός μόλις περιέγραψε ένα φιλόδοξο όραμα για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθιστώντας σαφές ότι και οι δύο πλευρές θα επωφεληθούν από μια νέα και μοναδική σχέση», αναφέρει η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

«Καταφέραμε ουσιαστική πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος ενώ ταυτόχρονα βρήκαμε επιπλέον κεφάλαια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική πρόνοια. Δεν εφησυχάζουμε για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας αλλά είμαστε αισιόδοξοι για το λαμπρό μας μέλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024