Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πιστεύουν στην ίδια καπιταλιστική ανάπτυξη

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πιστεύουν στην ίδια καπιταλιστική ανάπτυξη

«Η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ με τη "βιώσιμη ανάπτυξη που δεν αφήνει κανέναν πίσω" του κ. Μητσοτάκη, είναι η ίδια και απαράλλαχτη καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα του λαού» τονίζει ο Δ.Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «γι' αυτό η κυβέρνηση ενισχύει τον εργασιακό μεσαίωνα που κληρονόμησε και η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει ότι πιο αντιδραστικό ειπώθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά το «ποια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις» και «στόχο έχει να στοιχηθεί ο λαός πίσω από τους στόχους του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στo Real.gr.

«Η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ με τη «βιώσιμη ανάπτυξη που δεν αφήνει κανέναν πίσω» του κ. Μητσοτάκη, είναι η ίδια και απαράλλαχτη καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει ως προϋπόθεση το τσάκισμα του λαού» τονίζει ο Δ.Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό η κυβέρνηση ενισχύει τον εργασιακό μεσαίωνα που κληρονόμησε και η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει ότι πιο αντιδραστικό ειπώθηκε τα προηγούμενα χρόνια το «έξω τα κόμματα από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια», το «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα από τους τόπους δουλειάς»».

«Για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση της σημερινής νεολαίας, η ΝΔ το «τερμάτισε»… Έφτασε στο σημείο να πει ότι οι κοινωνικές ανισότητες πηγάζουν από την ανθρώπινη φύση. Δεν θέλω να πιστέψω πως διαβάζουν και τα εγχειρίδια του ναζιστή Μένγκελε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η εικόνα με το μαζούτ στο Σαρωνικό, τα καμένα στον Κάλαμο, τη Ζάκυνθο και αλλού, τα γκρεμισμένα σπίτια από το σεισμό στη Κω αποτυπώνει την ανάπτυξή που έχει κριτήριο το κέρδος και όχι την προστασία της ζωής του λαού», προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ως προς τις πιθανότητες εξόδου από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 «χωρίς νέα μέτρα, όπως υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός», ο κ. Κουτσούμπας είπε «βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια το 2018 ενώ έχουν προνομοθετηθεί τα μέτρα για μετά το 2018, είναι σαν «το σκίζουμε τα μνημόνια», ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο».

Έκανε λόγο για αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που θα καταλήξουν στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης, προσθέτοντας, χαρακτηριστικά, «αντεργατική θύελλα χωρίς μνημόνια, εποπτεία από το κουαρτέτο και αξιολογήσεις για να στηριχτεί η καπιταλιστική κερδοφορία».

Ερωτηθείς για το μήνυμα του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, είπε ότι το φετινό που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση «είναι μεγάλη ευκαιρία για χιλιάδες νέους να μάθουν και να συζητήσουν για τις μέρες εκείνες «που συγκλόνισαν τον κόσμο», αλλά και για το τι «μέτρα πρέπει να πάρουμε» σήμερα, για να γίνει ο 21ος αιώνας ο αιώνας των νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων».

Προσέθεσε ότι χιλιάδες νέοι θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να έλθουν μέσα από τις εκδηλώσεις και συζητήσεις στο Φεστιβάλ, να έλθουν σε επαφή με την ιστορία και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες του ΚΚΕ μετά το Φεστιβάλ είπε ότι μόνιμη προτεραιότητα του κόμματος είναι η δράση μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό για την αναπλήρωση των απωλειών του στα χρόνια της κρίσης και ταυτόχρονη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του, ενώ ξεχωρίζει ο αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και η μάχη που δίνει το ταξικό κίνημα ενάντια στα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης που βάζουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι δεν αρκεί να γυρίσει κανείς την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει –επίσης- να δώσει συγχωροχάρτι στη ΝΔ «που ζητά πίσω τη σκυτάλη της αντιλαϊκής διαχείρισης», ούτε να ξεπλύνει το ΠΑΣΟΚ «που μέσα από την αναβάπτιση της Κεντροαριστεράς επιχειρεί να κερδίσει το χαμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ έδαφος της Σοσιαλδημοκρατίας».

Κατέληξε λέγοντας ότι η ανυποχώρητη δράση του κόμματός του στοχεύει στην ανάδειξη της διεξόδου που βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ, στην ισχυροποίηση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας και στην ενίσχυση της ετοιμότητας και πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024