Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζα Πειραιώς: Δεν αναμένει ουσιαστική επίπτωση από τις έρευνες της ΤτΕ

Τράπεζα Πειραιώς: Δεν αναμένει ουσιαστική επίπτωση από τις έρευνες της ΤτΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς με νεότερη ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν αναμένει να υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή κατάστασή της ως αποτέλεσμα του διενεργούμενου από την Τράπεζα της Ελλάδος εποπτικού ελέγχου σε σχέση με παλαιότερα θέματα συμμόρφωσης προς το εποπτικό πλαίσιο και τις εσωτερικές διαδικασίες.

Η Τράπεζα Πειραιώς με σημερινή (Τετάρτη) ανακοίνωσή της, σε συνέχεια χθεσινής, διευκρινίζει ότι δεν αναμένει να υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της κατάσταση ως αποτέλεσμα του διενεργούμενου από την Τράπεζα της Ελλάδος εποπτικού ελέγχου σε σχέση με παλαιότερα θέματα συμμόρφωσης προς το εποπτικό πλαίσιο και τις εσωτερικές διαδικασίες.

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, Χρήστου Μεγάλου, στο Bloomberg: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιμένουμε να προκύψουν ουσιαστικές χρηματικές ή κεφαλαιακές επιπτώσεις από τα ευρήματα της εποπτικής έρευνας που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχέση με θέματα του παρελθόντος».

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η Τράπεζα είχε επισημάνει ότι «το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές. Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους».

«Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως. Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση. Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της», τόνισε η Τράπεζα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024