Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εστάλη το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Πειραιώς στον εισαγγελέα

Εστάλη το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Πειραιώς στον εισαγγελέα

Το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Πειραιώς εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος στον εισαγγελέα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τα κλιμάκια του SSM και της ΤτΕ ολοκλήρωσαν τον έλεγχο για τη διερεύνηση παραβάσεων σχετικά με διαγραφές δανείων και την τήρηση των διατάξεων για τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. «Το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές» είναι το σχόλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος στον εισαγγελέα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τα κλιμάκια του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδας ολοκλήρωσαν τον έλεγχο για τη διερεύνηση παραβάσεων σχετικά με διαγραφές δανείων, καθώς και για το αν τηρήθηκαν απαρέγκλιτα όσα ορίζουν οι διατάξεις για τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Τα ευρήματα αφορούν στις πωλήσεις στεγαστικών δανείων σε φιλικά funds με το ακίνητο να παραμένει στον δανειολήπτη, μετοχοδάνεια που αφού πωλήθηκαν σε funds στη συνέχεια εξαγοράστηκαν από τους κατέχοντες στο 20% της αρχικής αξίας, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά αλλά και παράκαμψη των capital controls με όχημά λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Διευκρινίζεται ότι οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούν την περίοδο από τα τέλη του 2014 έως και το 2016.

Ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

«Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν έρευνες για υποθέσεις προηγούμενων ετών, σημειώνεται ότι το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές.

Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους. Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση.

Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024