Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντομπρόβσκις: Πρώιμη η συζήτηση για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Ντομπρόβσκις: Πρώιμη η συζήτηση για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Πρώιμη χαρακτηρίζει την συζήτηση για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόβσκις. Αποφεύγει να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και μάλιστα για την υπερφορολόγηση πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση. Επιμένει δε ότι η γ' αξιολόγηση το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Πρώιμη χαρακτηρίζει την συζήτηση για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόβσκις. Αποφεύγει να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και μάλιστα για την υπερφορολόγηση πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση.

Επιμένει δε ότι η γ’ αξιολόγηση το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Όπως εξήγησε «αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις πετάει στην ελληνική κυβέρνηση το μπαλάκι για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου. Ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων, επισημαίνει.

Αποφεύγει να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας πάντως ότι πολλά από αυτά αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, έκανε λόγο για «λίγο πρώιμη συζήτηση», καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση.

«Έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση» σημείωσε προσθέτοντας ότι «πρώτα από όλα εγώ θα εστίαζα στην προετοιμασία για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, διασφαλίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024