Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αρχισε η διαδικασία της διαιτησίας για τις Σκουριές

Την έναρξη της Διαιτησίας με την εταιρεία Eldorado Gold ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με τον Γ.Σταθάκη η διαδικασία, που αφορά την άδεια για τις Σκουριές, θα διαρκέσει τρεις μήνες.

Την έναρξη της Διαιτησίας με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα επιδόθηκε σήμερα στην εταιρεία, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου για προσφυγή σε Διαιτησία.

Με την κοινοποίηση αυτή ξεκινά επίσημα η διαδικασία της Διαιτησίας, αναφέρει το ΥΠΕΝ. Η Διαιτησία σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες.

Το επίμαχο ζήτημα είναι η μεταλλουργική μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί στις Σκουριές, και ειδικότερα η επιτόπου δοκιμή σε ημιβιομηχανική κλίμακα της μεθόδου της ακαριαίας τήξης (flash smelting) που προβλέπεται στη σύμβαση.

Δεν περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της Διαιτησίας η εγκατάσταση της Ολυμπιάδας, η αδειοδότηση της οποίας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100%.

Για την επένδυση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στον Real fm ότι «τα ζητήματα διευθετήθηκαν χθες, μετά και τις συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού» και προσέθεσε: «Η εταιρία, έχω τη γνώμη, ότι δεν έδρασε με τον πιο σωστό τρόπο, αλλά σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου μπορούμε να διαχειριστούμε όλα τα προβλήματα, με όσα προβλέπει η σύμβαση».

Κατηγόρησε, δε, την Eldorado Gold ότι με τη παρέμβασή της «πυροδότησε μια ένταση αχρείαστη» και σημείωσε: «Η πολιτική παρέμβαση μιας εταιρίας δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στα ευρωπαϊκά πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προσβάλλει το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η γνώμη της κυβέρνησης ήταν από την αρχή δεδομένη, ότι πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες και τα νόμιμα».

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024