Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λε Μερ στο in.gr: Μόνη λύση για την Ελλάδα η επιστροφή στην ανάπτυξη

Λε Μερ στο in.gr: Μόνη λύση για την Ελλάδα η επιστροφή στην ανάπτυξη

«Κλειδί» για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας «είναι μόνο η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους». Αυτό δηλώνει στο in.gr ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ.

Συνέντευξη στην Αλεξία Κεφαλά

«Κλειδί» για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας «είναι μόνο η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους». Αυτό δηλώνει στο in.gr ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην χώρα μας, συνοδεύοντας τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Αντιθέτως, για τον κ. Λε Μερ, «κλειδί» δεν είναι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Επίσης, πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να καταστεί ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις και εξηγεί πώς:


Η υποστήριξη της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (ΕΝΤ) θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της εφαρμογής ενός ενιαίου προϋπολογισμού για την ευρωζώνη;

Το ΕΝΤ δεν έχει καμία σχέση με την δημοσιονομική ικανότητα. Το ΕΝΤ θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο σταθεροποίησης σε περίπτωση κρίσης διαθέτοντας αυτόνομη δημοσιονομική ικανότητα που προορίζεται να ενεργεί σε περιόδους κρίσεων αλλά και να επενδύει στην καινοτομία, την έρευνα και την εκπαίδευση.

Πώς σκοπεύετε να σκοπεύετε να διαχειριστείται το ζήτημα των ξένων επενδύσεων στην Ευρώπη;

Πρέπει να καταστήσουμε την Ευρώπη ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις. Αυτό σημαίνει: – ενίσχυση του αναπτυξιακού μας δυναμικού – πρόσφορο έδαφος για καινοτομίες όπου θα υπάρχει υψηλό επίπεδο ικανοτήτων και θα ενθαρρύνονται οι πρωτοβουλίες.
Αυτό απαιτεί επίσης ένα ελκυστικό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει την υγιή χρηματοδότηση των εταιρειών μας. Αυτό εφαρμόζουμε στην Γαλλία με τον Eμμανουέλ Μακρόν.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ;

Το QE δεν είναι το κλειδί για όλα τα ελληνικά προβλήματα. Τα σημαντικά είναι μόνο η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

*Αναφορά στη συνέντευξη του Λε Μερ στο in.gr κάνει το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνοντας ότι για τα προβλήματα της Ελλάδας το κλειδί δεν είναι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) αλλά η επιστροφή στην ανάπτυξη και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024