Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη Αξιολόγηση: Στη στενωπό η κυβέρνηση μετά τις φιέστες

Τρίτη Αξιολόγηση: Στη στενωπό η κυβέρνηση μετά τις φιέστες

Η προσγείωση, μετά τις φιέστες με Μακρόν και ΔΕΘ, στην πραγματικότητα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι απότομη και έχει ήδη όλες τις προϋποθέσεις για ισχυρές αναταράξεις, ενώ προ των πυλών βρίσκονται τα νέα ψηφισμένα μέτρα του 2018 που θα φέρουν νέα βάρη στα νοικοκυριά. Η Αθήνα έχει μπροστά της δύσκολο δρόμο, καθώς η κυβέρνηση θέλει να τελειώνει μέχρι τον Δεκέμβριο για να αρχίσει μετά να οικοδομεί το αφήγημα για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Μετά την επίσκεψη Μακρόν, τις κορδέλες και τους πανηγυρισμούς στη ΔΕΘ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση. Η προσγείωση στην πραγματικότητα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι απότομη και έχει ήδη όλες τις προϋποθέσεις για ισχυρές αναταράξεις, ενώ προ των πυλών βρίσκονται τα νέα ψηφισμένα μέτρα του 2018 που θα φέρουν νέα βάρη στα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το Μαξίμου θέλει να τελειώνει με την τρίτη αξιολόγηση μέχρι τον Δεκέμβριο για να οικοδομήσει το αφήγημα για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Μόνο που το σχέδιο αυτό μοιάζει περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός παρά με ορατή εξέλιξη.

Η Αθήνα έχει μπροστά της ένα δύσκολο δρόμο και για ακόμη μια φορά βρίσκεται στις συμπληγάδες μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου. Η στάση που θα κρατήσουν το ΔΝΤ και η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κρίνει τον χρόνο ολοκλήρωσης της νέας αξιολόγησης αλλά και τον τελικό λογαριασμό των μέτρων.

Καυτά προαπαιτούμενα όπως η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, ο επανυπολογισμός των συντάξεων, οι ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο με κατάργηση προνομίων στους συνδικαλιστές, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες όπου θα απαιτείται πλειοψηφία 50% συν 1 των εργαζομένων για την κήρυξη απεργίας, ο περιορισμός του αριθμού των συμβασιούχων, η αξιολόγηση και η κινητικότητα στο Δημόσιο, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να βάλουν φωτιά στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ.

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024