Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο «ψυγείο» παραμένουν 63.000 εκκρεμείς συντάξεις

Στο «ψυγείο» παραμένουν 63.000 εκκρεμείς συντάξεις

Ο στόχος της απονομής συντάξεων έως το τέλος του έτους σε 63.000 δικαιούχους, που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Σε φιάσκο εξελίσσεται η κυβερνητική εξαγγελία για έκδοση 63.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων έως το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται πλήρως όλο το χρονοδιάγραμμα καταβολής έως τον Ιούνιο του 2018 και των εν αναμονή 140.000 κύριων συντάξεων. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει δεσμευθεί ποσό 800 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕSΜ για την έγκαιρη απονομή τους.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», με τους σημερινούς ρυθμούς έκδοσης των συντάξεων λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, ο στόχος θεωρείται ήδη άπιαστος από τα αρμόδια στελέχη και έχει εγκαταλειφθεί.

Μαζί με αυτόν και οι προσδοκίες δεκάδων χιλιάδων εν αναμονή συνταξιούχων που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια στην ουρά να πάρουν την ψαλιδισμένη σύνταξή τους.

Ενδεικτικό της προχειρότητας και της έλλειψης οργάνωσης που επικρατεί στον ΕΦΚΑ είναι ότι με κατεπείγον έγγραφό της χθες, η διοίκηση του Ταμείου ζήτησε από τα υποκαταστήματα απονομής συντάξεων να πληροφορηθεί τον αριθμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που εκκρεμούν (για κύριες συντάξεις) ζητώντας μάλιστα οι απαντήσεις να σταλούν σήμερα…

* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024