Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία της εποχής Γεωργίου

Τσακαλώτος: Δεν αμφισβητούμε τα στοιχεία της εποχής Γεωργίου

«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ' ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.

«H ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του προς την γερμανική εφημερίδα Die Zeit με αφορμή άρθρο της για την υπόθεση Γεωργίου.

«Θα ήταν απρεπές ο υπουργός Οικονομικών να σχολιάσει μια δικαστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η ετυμηγορία σε βάρος του κ. Γεωργίου δεν αφορούσε την κατηγορία της ανάρμοστης ανάμιξης (στην κατάρτιση) των στατιστικών στοιχείων αλλά σε ένα ήσσον ζήτημα το οποίο αφορούσε τη διαδικασία. Κατά συνέπεια, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν κι επ’ ουδενί από την ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο καταδικασθείς Α. Γεωργίου γίνεται θέμα διαμάχης εντός της ΕΕ. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορήθηκε στην Ελλάδα ότι τεχνητά διόγκωσε το έλλειμμα και πως, σύμφωνα με σχετική έρευνα της, υπάρχουν αντιδράσεις στην Ευρώπη.

Πλήρης εμπιστοσύνη ΕΚΤ στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2010

Παράλληλα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στα στατιστικά στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και επαναλαμβάνει ότι είναι ουσιώδες οι ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024