Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολίτευση: Εξαπάτηση τα περί νέας χαλάρωσης των capital controls

Αντιπολίτευση: Εξαπάτηση τα περί νέας χαλάρωσης των capital controls

Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».

Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».

«Δύο χρόνια από την επιβολή τους, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξακολουθούν – και θα εξακολουθούν– να υφίστανται» σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν, αποδείχθηκαν, και σε αυτήν την περίπτωση, κενές περιεχομένου. Με αποτέλεσμα οι κεφαλαιακοί περιορισμοί, που επί της ουσίας δεν μεταβάλλονται, σε συνδυασμό με τη διευρυμένη και μεγαλύτερη εσωτερική στάση πληρωμών, να δυσκολεύουν τις συναλλαγές και να στερούν πολύτιμη ρευστότητα από την πραγματική οικονομία» προσθέτει και συνεχίζει:

«Οικονομία, που στενάζει από την υπερφορολόγηση των πολιτών, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, έχει εξαντληθεί».

«Η σκληρή πραγματικότητα εκδικείται τα ψέματα, τις αυταπάτες, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

ΠΑΣΟΚ: Μια ακόμα εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την «χαλάρωση» των capital controls που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«O υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα ανακοίνωσε σήμερα την ‘χαλάρωση’ των capital controls. Από την 1η Σεπτεμβρίου το όριο ανάληψης γίνεται πλέον 1.800 ευρώ το μήνα δηλαδή 21.600 ευρώ ετησίως. Το προηγούμενο όριο ήταν 420 ευρώ την εβδομάδα δηλαδή 21.840 ευρώ ετησίως. Προφανώς δεν πρόκειται για χαλάρωση αλλά για τη διαρκή σχέση της Κυβέρνησης Τσίπρα με την εξαπάτηση».

» Δύο χρόνια τώρα ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να επαναφέρει τα πράγματα εκεί που τα βρήκε τον Γενάρη 2015 και δεν το καταφέρνει.

» Τώρα που οι πρωταγωνιστές του σχεδίου κατάληψης της εξουσίας από τον κ. Τσίπρα άρχισε να μιλούν όλα είναι πιο καθαρά:

· Τα εξοντωτικά μέτρα 15 δις ευρώ που πληρώνουν όλοι με την υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό ήταν αχρείαστα και οφείλονται στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

· Το βάρος των 100 δις ευρώ του 1ου εξαμήνου Τσίπρα στην πραγματική οικονομία είναι που μας οδήγησε στα παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 με την υπογραφή του.

· Το πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο επαίρεται ο κ. Τσίπρας όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα είναι εύθραυστο και αυτό δεν θα αργήσει να αποδειχτεί.

· Η ελληνική οικονομία άντεξε μέχρι σήμερα γιατί δεν ήταν κατεστραμμένη όπως ισχυριζόταν ο κ. Τσίπρας αλλά και επειδή ευνοήθηκε από εξωγενής παράγοντες συγκυριακά (χαμηλές τιμές πετρελαίου, κρίση τουρισμού σε ανταγωνιστικές χώρες κλπ).»

«Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα η οποία έκλεισε ήδη τον κύκλο της με ολέθρια αποτελέσματα. Αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί τίποτα άλλο να κάνει παρά να εξαπατά διαρκώς τους πολίτες γι’ αυτό ο λόγος πρέπει να δοθεί στον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Ξαναζήσαμε το μύθο του χότζα

«Με τη χθεσινή απόφαση του κ. Τσακαλώτου ξαναζήσαμε το μύθο του χότζα, όταν έβαλε στο δωμάτιο του χωρικού όλα τα ζώα και άρχισε να τα βγάζει ένα-ένα για να τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα» αναφέρει το Ποτάμι σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).

Σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι χαρακτηρίζει ως θετική την αύξηση του συνολικού ποσού σε μηνιαία βάση, αλλά σημειώνει πως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απέχουμε ακόμα πολύ από την πλήρη άρση των περιορισμών. Επίσης, με βάση την απόφαση, επισημαίνει πως το συνολικό ποσό αναλήψεων σε ετήσια βάση θα είναι μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα.

Στη συνέχεια παρατηρεί πως «διανύουμε τον τρίτο χρόνο με περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων και οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανταπεξέλθουν» και επισημαίνει: «Έχουμε χάσει το λογαριασμό με τις βαρύγδουπες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι επίκειται πλήρης άρση των capital controls. Στην αρχή μας είπαν ότι τα capital controls θα κρατήσουν λίγες ημέρες. Ο κ. Παππάς το 2015 υποσχόταν ότι την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα «η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί». Ο κ. Τσίπρας αργότερα υποσχόταν ότι θα υπάρχει πλήρης άρση μέχρι τον Μάρτιο του 2016».

Καταλήγοντας, το Ποτάμι εκτιμά πως η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα και την οικονομία είναι τεράστια και σημειώνει πως «με την παρούσα κυβέρνηση, η εμπιστοσύνη δεν θα έρθει ποτέ, έχουν μονιμοποιήσει την κρίση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024