Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι τράπεζες «καθαρίζουν» 75 μεγάλες επιχειρήσεις με 10 δισ. ευρώ χρέη

Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία ουσιαστικά έχουν «σκάσει». Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ.

Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 ελληνικές εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά έχουν «σκάσει».

Τα νούμερα τρομάζουν. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα NPEs (περιλαμβάνονται και τα δάνεια με καθυστέρηση και κάτω από 90 ημέρες) διαμορφώθηκαν στα 61,9 δισ. ευρώ (53% του συνόλου).

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σε διατραπεζικό σύστημα σύστησαν πριν από ένα χρόνο το NPLs Forum με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων.

Έχουν μάλιστα καταρτίσει λίστα 75 επιχειρήσεων, τα «κόκκινα» δάνεια των οποίων ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν το 20% των NPLs. Στόχος του διατραπεζικού αυτού forum είναι μέσα στο 2018 αυτές οι υποθέσεις να έχουν διευθετηθεί.

*Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024