Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διευκρινίσεις για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε Λέσβο και Κω

Διευκρινίσεις για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σε Λέσβο και Κω

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018, την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τη Λέσβο και την Κω, θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς.

Η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ έως το 2018, την οποία ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ για τη Λέσβο και την Κω, θα ισχύσει μόνο για τις κατοικίες που βρίσκονται στα δύο νησιά και έχουν διαπιστωμένες ζημιές από τους σεισμούς.

Αυτό διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοσθεί το μέτρο που έχει ως στόχο την ανακούφιση των πληγέντων στις δύο περιοχές που δοκιμάστηκαν από τους σεισμούς.

Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι εάν ένας κάτοικος Αθήνας έχει ένα εξοχικό στην Κω και αυτό έχει πάθει ζημιά -ανεξάρτητα από την έκτασή της- θα απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ για το σπίτι αυτό στην Κω και όχι από τον ΕΝΦΙΑ για την κατοικία του στην Αθήνα.

Μαζί με το οίκημα που έχει πάθει ζημιά απαλλάσσεται και το οικόπεδο. Αντίθετα, δεν προβλέπεται απαλλαγή μόνο οικοπέδου από τον ΕΝΦΙΑ.

Για μόνιμους κατοίκους των δύο αυτών νησιών η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το σπίτι που έχει πάθει ζημιά. Εννοείται ότι αν έχουν και άλλη κατοικία, για παράδειγμα στην Αθήνα, αυτή δεν απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται ότι η απαλλαγή αφορά όλα τα σπίτια που έχουν διαπιστωμένες ζημιές στα δύο αυτά νησιά και όχι μόνο την πρώτη κατοικία.

Προϋπόθεση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, είναι να υπάρχει βεβαίωση από την Επιτροπή μηχανικών ότι το οίκημα έχει υποστεί ζημιά ανεξάρτητα από το μέγεθός της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024