Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε οικονομικό αδιέξοδο η ΛΑΡΚΟ

Σε οικονομικό αδιέξοδο η ΛΑΡΚΟ

Η μείωση της τιμής του νικελίου φαίνεται να έχει φέρει σε αδιέξοδο την ΛΑΡΚΟ, η οποία -σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα- καταγράφει ζημιές 200 χιλιάδων ευρώ την ημέρα. Η διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει έξι σενάρια μείωσης του κόστους.

Η μείωση της τιμής του νικελίου φαίνεται να έχει φέρει σε αδιέξοδο την ΛΑΡΚΟ, η οποία -σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα της Καθημερινής- καταγράφει ζημιές 200 χιλιάδων ευρώ την ημέρα.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει παρουσιάσει έξι σενάρια μείωσης του κόστους, που περιλαμβάνουν διαθεσιμότητες εργαζομένων, περικοπές επιδομάτων και μείωση της παραγωγής.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις και ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτήν τη στιγμή η ΛΑΡΚΟ αδυνατεί να ανταποκριθεί και στη νέα σύμβαση προμήθειας ρεύματος από τη ΔΕΗ, η οποία περιορίζει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας από τα 4.000 δολάρια/τόνος σε 2.500 δολάρια.

Η σύμβαση προβλέπει ρύθμιση ανεξόφλητων οφειλών 260 εκατ. ευρώ. Προϋπόθεση για τη χαμηλή τιμή ρεύματος, αλλά και τη ρύθμιση των οφειλών είναι η εμπρόθεσμη αποπληρωμή των τρέχοντων λογαριασμών, με τη ΛΑΡΚΟ να μην μπορεί να πληρώσει το τιμολόγιο Σεπτεμβρίου.

Η ΔΕΗ είναι μέτοχος της εταιρείας με 11%. Το Δημόσιο έχει μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 56% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 33% ανήκει στην Εθνική Τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024