Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προς αξιοποίηση η ακίνητη περιουσία υπουργείου Εργασίας και ταμείων

Προς αξιοποίηση η ακίνητη περιουσία υπουργείου Εργασίας και ταμείων

Το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης παρουσιάστηκε την Δευτέρα. Το υπουργείο Εργασίας και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης διαθέτουν μια καθαρή εικόνα για τα 1.126 κτίρια που αποτελούν την ακίνητη περιουσία τους και το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την ουσιαστική αξιοποίησή τους.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης παρουσιάστηκε την Δευτέρα.

Το υπουργείο Εργασίας και οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τα Νέα, διαθέτουν μια καθαρή εικόνα για τα 1.126 κτίρια που αποτελούν την ακίνητη περιουσία τους και το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την ουσιαστική αξιοποίησή τους και σχεδιάζουν να προχωρήσουν ως εξής:

  • Απευθύνουν δημόσια πρόσκληση προς όλους τους φορείς του Δημοσίου (υπουργεία, δημόσιους οργανισμούς, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ) για χρήση των ακινήτων της Αθήνας (120 ακίνητα).
  • Εκπονούν ένα πιλοτικό σχέδιο για την επιλεκτική αξιοποίηση 24 ακινήτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ακίνητα εμβληματικού χαρακτήρα του ιστορικού τριγώνου.
  • Στο πλαίσιο της επιλεκτικής αξιοποίησης των 24 αυτών ακινήτων το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για πέντε χωρικές ενότητες ώστε να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στα απαξιωμένα κτίρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024