Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε «πολύ θετικό σήμα για τις αγορές» την κατ' αρχήν συμφωνία του ΔΝΤ με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε «πολύ θετικό σήμα για τις αγορές» την κατ’ αρχήν συμφωνία του ΔΝΤ με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.

«Η απόφαση που έλαβε το ΔΝΤ είναι ένα πολύ καλό νέο. Πρόκειται για έναν νέο θετικό δείκτη της επιστροφής της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων της Ελλάδας, και ένα πολύ θετικό σήμα για τις αγορές» ανέφερε ο Μοσκοβισί σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η συμμετοχή του Ταμείου ανοίγει το δρόμο για μια μελλοντική εκταμίευση, σίγουρα λιγότερο ησμαντική από αυτή των Ευρωπαίων, αλλά καλοδεχούμενη και χρήσιμη για την ελληνική οικονομία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Πιερ Μοσκοβισί θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ έεδωσε το πράσινο φως σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το ερώτημα της βιωσιμότητας του χρέους εξακολουθεί να χωρίζει το Ταμείο και τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Αυτό το πράσιμο φως μεταφράζεται σε μια κατ’ αρχήν συμφωνία για πακέτο βοήθειας ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, όμως το Ταμείο δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην εκταμίευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024