Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΗ: Στις Βρυξέλλες η λίστα με τα πωλητήρια στο λιγνίτη

ΔΕΗ: Στις Βρυξέλλες η λίστα με τα πωλητήρια στο λιγνίτη

Σε ασκήσεις ισορροπίας καταλήγει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που απέστειλε προ ημερών προς έγκριση στις Βρυξέλλες. Σε μια προσπάθεια να μείνουν το κατά δύναμιν όλοι ικανοποιημένοι, τόσο οι δυνητικοί αγοραστές όσο και η ΔΕΗ, η ελληνική πλευρά έχει συμπεριλάβει στο βασικό σενάριο τόσο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες όσο και άλλες που χρήζουν γερής αναβάθμισης.

Σε ασκήσεις ισορροπίας καταλήγει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που απέστειλε προ ημερών προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Σε μια προσπάθεια να μείνουν το κατά δύναμιν όλοι ικανοποιημένοι, τόσο οι δυνητικοί αγοραστές όσο και η ΔΕΗ, η ελληνική πλευρά έχει συμπεριλάβει στο βασικό σενάριο τόσο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες όσο και άλλες που χρήζουν γερής αναβάθμισης, σύμφωνα με Τα Νέα.

Στο πακέτο που απέστειλε προ ημερών η κυβέρνηση στην Κομισιόν, το βασικό σενάριο περιλαμβάνει και τη Μελίτη Ι στη Φλώρινα, με άδεια λειτουργίας ώς το 2040, αλλά και εκείνη του Αμυνταίου που λειτουργεί υπό καθεστώς περιορισμένων ωρών λειτουργίας μέχρι το 2020, και άρα χρειάζεται γενναίες επενδύσεις αναβάθμισης.

Εναλλακτικά λέγεται ότι προτείνει και κάποιες από τις μονάδες της Μεγαλόπολης που έχουν όμως χαμηλή απόδοση λόγω της ποιότητας λιγνίτη της περιοχής, αλλά και την Πτολεμαΐδα V, περίπτωση μάλλον περίπλοκη, αφού βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.

Πίσω από τη συνταγή τού «λίγο καινούργιο με λίγο παλιό» φαίνεται ότι βρίσκεται η επιθυμία της ΔΕΗ να διατηρήσει τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου που αποτελείται από 5 μονάδες, με συνολική ισχύ 1.450 MW, ο οποίος για λόγους λειτουργικούς θεωρείται αδύνατο να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024