Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Η Φρανκφούρτη κερδίζει τη μάχη της μετακόμισης τραπεζών

Brexit: Η Φρανκφούρτη κερδίζει τη μάχη της μετακόμισης τραπεζών

Νικητή τη Φρανκφούρτη φαίνεται ότι έχει η μεγάλη μάχη για το Brexit, καθώς πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο έχουν επιλέξει τη γερμανική πόλη ως βάση για τη δραστηριότητά τους εντός ΕΕ.

Νικητή τη Φρανκφούρτη φαίνεται ότι έχει η μεγάλη μάχη για το Brexit, καθώς πολλές από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο έχουν επιλέξει τη γερμανική πόλη ως βάση για τη δραστηριότητά τους εντός ΕΕ.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ονόματα όπως η Standard Chartered, η Nomura Holdings και η Daiwa Securities που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι τα νέα κεντρικά γραφεία τους θα στεγάζονται στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της πρόσβασης στην ενιαία αγορά. Κοντά σε αυτές βρίσκονται οι Goldman Sachs Group και Morgan Stanley που επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να λάβουν παρόμοια απόφαση.

Το γεγονός προφανώς και ικανοποιεί το γερμανικό επιχειρείν. «Είναι σε πολύ καλή θέση η Φρανκφούρτη για να δεχθεί ξένες τράπεζες, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, έχει φανταστικές υποδομές και προσιτά ενοίκια γραφείων» δήλωσε στο Bloomberg ο Stefan Winter, πρόεδρος της ένωσης ξένων τραπεζών στη Γερμανία και επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας της UBS Group στη χώρα.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί με το Λονδίνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η βρετανική πρωτεύουσα μπορεί να χάσει μέχρι και 10.000 θέσεις εργασίας στον τραπεζικό κλάδο και 20.000 στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς οι πελάτες μετακινούν assets 1,8 τρισ. ευρώ εκτός του Ηνωμένου Βασίλειου μετά το Brexit, όπως προβλέπει το think tank Bruegel. Αλλοι οίκοι κάνουν ακόμη πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις και μιλούν για απώλεια από 4.000 μέχρι και 232.000 θέσεις εργασίας.

Ερευνες για τα σχέδια των τραπεζών μετά το Brexit έχουν γίνει και από το Bloomberg. Στην περίπτωση της Bank of America, εφόσον το Ηνωμένο Βασίλειο χάσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, η τράπεζα θα μετακινήσει κάποιες θέσεις εργασίας σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων σε Φρανκφούρτη, Μαδρίτη, Λουξεμβούργο και Αμστερνταμ.

Από την πλευρά της, η Goldman Sachs σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό του προσωπικού της στη Φρανκούρτη, καθώς αρχίζει να αποσύρει προσωπικό από το Λονδίνο. Οσο για την JP Morgan & Chase, σχεδιάζει να μετακινήσει περίπου 500-1.000 τραπεζίτες από το Λονδίνο στα διευρυμένα γραφεία στο Δουβλίνο, στη Φρανκφούρτη και στο Λουξεμβούργο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024