Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΕΒ: Ζητά από τον Αλ.Τσίπρα να πιέσει την ΕΕ υπέρ της στήριξης της βιομηχανίας

ΣΕΒ: Ζητά από τον Αλ.Τσίπρα να πιέσει την ΕΕ υπέρ της στήριξης της βιομηχανίας

Να πιέσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπέρ μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναγέννηση της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΕΒ με επιστολή στον πρωθυπουργό. Ο Σύνδεσμος ζητά από τον Αλ.Τσίπρα να παρέμβει, ώστε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ενταχθεί ειδική παράγραφος για τη νέα βιομηχανική πολιτική.

Να πιέσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπέρ μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναγέννηση της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας, καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο ΣΕΒ με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σύνδεσμος ζητά από τον πρωθυπουργό να παρέμβει, σε συνεργασία με άλλες χώρες, ώστε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να ενταχθεί ειδική παράγραφος για τη νέα βιομηχανική πολιτική για την Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο ΣΕΒ τονίζει την ανάγκη «και η Ελλάδα να ενώσει τη φωνή της με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να ενταχθεί ειδική παράγραφος στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιουνίου 2017, για τη νέα Βιομηχανική Πολιτική για την Ευρώπη, σε συνέχεια των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της 29ης Μαΐου 2017».

«Η απουσία έως σήμερα συνεκτικής βιομηχανικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο έχει οδηγήσει σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι οποίες αν και φιλόδοξες, δεν έχουν επιφέρει ικανοποιητικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Η αντιστροφή αυτής της κατάστασης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των κρατών μελών, και ιδιαίτερα της Ελλάδας με πολιτικές που θα αλλάξουν τα δεδομένα, με πρώτη προτεραιότητα στις επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη που δημιουργεί δουλειές, στηρίζει τα δημόσια ταμεία και αποτελεί στυλοβάτη της κοινωνικής δικαιοσύνης», σημειώνει ο ΣΕΒ.

Η σύγκλιση της συνεισφοράς της ελληνικής βιομηχανίας με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο γύρω στο 15% του ΑΕΠ, σε ορίζοντα δεκαετίας, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον 550.000 σταθερές δουλειές με ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, τονίζει ακόμη ο ΣΕΒ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024