Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμύνταιο: Ήξεραν για το ρήγμα, αλλά συνέχιζαν την εξόρυξη

Αμύνταιο: Ήξεραν για το ρήγμα, αλλά συνέχιζαν την εξόρυξη

Γνωστό εδώ και χρόνια ήταν ότι το ορυχείο στο Αμύνταιο δούλευε πάνω σε ρήγμα, κανένας, ωστόσο, δεν πήρε την ευθύνη να διακόψει τη λειτουργία του. Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ είχαν ενημερώσει από πολύ παλιά τις διοικήσεις της ΔΕΗ για το ρήγμα, ενώ υπάρχει και σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ του 2010.

Γνωστό εδώ και χρόνια ήταν ότι το ορυχείο στο Αμύνταιο δούλευε πάνω σε ρήγμα, κανένας, ωστόσο, δεν πήρε την ευθύνη να διακόψει τη λειτουργία του.

Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ είχαν ενημερώσει από πολύ παλιά τις διοικήσεις της ΔΕΗ για το ρήγμα, ενώ υπάρχει και σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ του 2010. Το αποδεικνύουν άλλωστε, όπως αναφέρουν Τα Νέα, και τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στο Αμύνταιο.

«Ποιος όμως να πάρει το πολιτικό κόστος να διακόψει την εξόρυξη τόσων εκατομμυρίων τόνων λιγνίτη, η οποία δίνει δουλειά σε 900 εργαζόμενους, συνυπολογίζοντας και όσους απασχολούνται στον σταθμό του Αμύνταιου;» λέει στέλεχος της ΔΕΗ.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ανθρώπινο λάθος, όπως για παράδειγμα να υπήρχαν πρόδρομα συμπτώματα κατολίσθησης τα οποία και αγνοήθηκαν. Απάντηση σε όλα τα ερωτήματα θα κληθούν να δώσουν οι δύο επιτροπές που καλούνται να διερευνήσουν την υπόθεση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024