Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να επιβαρύνει τους αδύναμους

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να επιβαρύνει τους αδύναμους

«Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος, ανέφερε ο Β.Σόιμπλε, ασκώντας κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, που παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα, «η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους». Έντονη αντίδραση από το Μαξίμου που τονίζει ότι «οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους».

«Μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος», ανέφερε ο Β.Σόιμπλε, ασκώντας κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, που παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα, «η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους».

Έντονη αντίδραση από το Μαξίμου που τονίζει ότι «οι ευθύνες του κου Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, o γερμανός υπουργός Οικονομικών από το βήμα συνεδρίου για την ΕΕ, απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην κριτική που δέχεται για τη σκληρή στάση που κρατά στο ζήτημα της Ελλάδας και κυρίως στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, για το οποίο ανυποχώρητος παραπέμπει για τη λήψη αποφάσεων στο τέλος του προγράμματος,είπε χαρακτηριστικά «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα».

Όπως μάλιστα συμπληρώνει η Καθημερινή, πρόσθεσε ότι η Αθήνα «έχει κάνει βήματα προόδου, όμως η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους».

Αναφερόμενος δε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του άσκησε κριτική για την υπόσχεση που δεν τήρησε για την φορολόγηση των εφοπλιστών, ενώ ανέφερε παρατήρηση του ΔΝΤ ότι η στελέχωση διοικητικών θέσεων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων έγινε με πρόσωπα κομματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Σόιμπλε κατέστησε και πάλι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει άμεσα να σταθεί στα πόδια της και πως εάν θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια.

Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, επέμεινε ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας», υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνθήκη απαγορεύει την ανάληψη χρέους μιας χώρας από μία άλλη χώρα.

Η απάντηση της Αθήνας

Η τοποθέτηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης με πηγές του Μαξίμου να τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024