Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Περισσότερα χρόνια δουλειάς και συντάξεις στο μισό

Συντάξεις φτώχειας για όλους τους νέους συνταξιούχους φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2016. Οι νέες συντάξεις που αφορούν όσους έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νόμου θα είναι μειωμένες έως 30% σε σχέση με τις υφιστάμενες. Τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος και το μεγάλο ψαλίδι στις συντάξεις αναλύει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συντάξεις φτώχειας για όλους τους νέους συνταξιούχους φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2016.

Οι νέες συντάξεις που αφορούν όσους έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νόμου θα είναι μειωμένες έως 30% σε σχέση με τις υφιστάμενες. Τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος και το μεγάλο ψαλίδι στις συντάξεις αναλύει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τα Νέα.

Μετά το νέο νόμο ακόμη και με 40 έτη ασφάλισης το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης είναι το 46,8% του συντάξιμου μισθού, όταν με τον προηγούμενο νόμο Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, το αντίστοιχο ποσοστό ανταποδοτικής σύνταξης, με 40 έτη ασφάλισης έφτανε στο 60%.

Οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης είναι κυρίως οι μεγάλοι χαμένοι από τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024