Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας: Εκτίναξη επενδύσεων το 2017

Πιτσιόρλας: Εκτίναξη επενδύσεων το 2017

«Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην ομιλία του στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

«Το 2016 είχαμε τη μεγαλύτερη ροή επενδύσεων κεφαλαίων επταετίας και το 2017 θα εκτιναχθεί αυτή η ροή» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην ομιλία του στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα για να προσελκύσει επενδύσεις. «Ήδη έχουμε επενδυτικό ενδιαφέρον καταγεγραμμένο και ήδη εκδηλώνεται παρά τις συγκρούσεις που έχουμε. Παράλληλα, έχουμε σημειώσει μεγάλη προσαρμογή στην οικονομία και αν υλοποιηθούν τα επενδυτικά προγράμματα, θα εκτιναχθεί η οικονομία μας».

Ακόμη, σημείωσε ότι η επένδυση του Ελληνικού θα προχωρήσει και πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο και νοοτροπία για να βρει η Ελλάδα τη θέση της στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία.

Τέλος, ανέφερε ότι η συζήτηση για την εθνική στρατηγική δεν πρέπει να αφορά μόνο στην οικονομία αλλά και στη γεωπολιτική, ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

Συνάντηση με Κορκίδη για τις κινεζικές επενδύσεις

Τη συμβολή όλων ώστε το ενδιαφέρον των κινέζικων κολοσσών να καταλήξει σε παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα την τριετία 2017-2020 σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο υφυπουργός έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών για την ενημέρωση των παραγωγικών φορέων για το στρατηγικό πρόγραμμα της κινεζικής κυβέρνησης για την επόμενη ‬ ‭ δεκαετία «One ‬belt, ‬One‭ ‬Road»‭ που αναμένεται να δημιουργήσει εμπορικές συναλλαγές που θα υπερβαίνουν τα 2 τρις δολάρια. «Ο δρόμος του μεταξιού» περιλαμβάνει συμβάσεις με 30 χώρες και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Ο κ. Κορκίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τα Ελληνικά επιμελητήρια οφείλουμε να συντονιστούμε με το Enterprise Greece και να συνεργαστούμε με το Silk Road Chamber of International Commerce (SRCIC), το οποίο έχει συσταθεί για την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων που ‭ ‬μετέχουν ‭ ‬στη ‭ ‬στρατηγική ‭ ‬Β&R.‭ ‬ Οι‭ ‬ τομείς‭ ‬ των‭ ‬ μεταφορών, ‬της ενέργειας ‭ ‬και ‭ ‬των τηλεπικοινωνιών είναι στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, ενώ ακολουθούν το εμπόριο,‭ ‬ ‬ο‭ ‬ ‬τουρισμός,‭ ‬ ‬οι‭ ‬υπηρεσίες‭ ‬υγείας,‭ ‬ ‭ ‬οι‭ ‬κατασκευές,‭ ‬‬το‭ ‬ ‬real‭‬ ‭ ‬estate,‭ ‬ ‭τα‭‬ ‭ ‬τρόφιμα,‭ ‬τα μεταλλεύματα‭ ‬και‭ ‬οι‭ ‬χρηματοπιστωτικές‭ ‬υπηρεσίες».‭

‬«Η ‬Ελλάδα ‬μπορεί ‬τα ‬επόμενα‭ ‬χρόνια, υλοποιώντας το συγκεκριμένο Action Plan, να αποκομίσει προστιθέμενη αξία και να αναδειχθεί σε‭ ‬στρατηγικό ‬σύμμαχο ‬της ‬Κίνας, ‬ως ‬χώρα‭ ‬κρίκος ‬σε ‬βασικούς ‬τομείς ‬της ‬ΕΕ» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024