Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πιτσιόρλας: Εντός Μαΐου η λίστα των ΔΕΚΟ που θα περάσουν στην ΕΔΗΣ

Πιτσιόρλας: Εντός Μαΐου η λίστα των ΔΕΚΟ που θα περάσουν στην ΕΔΗΣ

Μέσα στον Μάιο πρόκειται να οριστικοποιηθεί η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος, που θα περάσουν στην υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), όπως γνωστοποίησε, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. «Η λίστα θα κλείσει τώρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται για την αξιολόγηση, εντός του Μαΐου δηλαδή. Θα συσταθεί άμεσα και η ΕΔΗΣ και όλα θα γίνουν κανονικά», διευκρίνισε.

Μέσα στον Μάιο πρόκειται να οριστικοποιηθεί η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος, που θα περάσουν στην υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), όπως γνωστοποίησε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων για την προετοιμασία της συμμετοχής της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας, στην 82η ΔΕΘ.

«Η λίστα θα κλείσει τώρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται για την αξιολόγηση, εντός του Μαΐου δηλαδή. Θα συσταθεί άμεσα και η ΕΔΗΣ και όλα θα γίνουν κανονικά», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν η οικοδέσποινα της σημερινής εκδήλωσης, ΔΕΘ-Helexpo AE, θα ενταχθεί ή όχι στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ, ο κ. Πιτσιόρλας δεν έδωσε κατηγορηματική απάντηση, αλλά επισήμανε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ. Απεναντίας. Η λογική του Υπερταμείου είναι λογική αξιοποίησης και ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της δημόσιας περιουσίας. Και μάλιστα, επειδή μέχρι τώρα ακουγόταν η κατηγορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει για να πηγαίνουν (τα έσοδα) στο χρέος, διευκρινίζω ότι η λογική λειτουργίας του Υπερταμείου είναι διαφορετική από αυτή του ΤΑΙΠΕΔ.»

» Μέσω του Υπερταμείου μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των επιχειρήσεων του Δημοσίου, ενώ τα μισά χρήματα που θα εισπράττονται θα πηγαίνουν απευθείας στην οικονομία και την ανάπτυξη και τα άλλα μισά στο χρέος».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση, ο κ. Πιτσιόρλας επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία θα κλείσει μέσα στον Μάιο και προσέθεσε: «Η αξιολόγηση επί της ουσίας προχωράει πάρα πολύ καλά, τα βασικά σημεία της συμφωνίας θεωρούνται πολιτικά κλεισμένα και μένει η διατύπωσή τους στα κείμενα. Κι από ό,τι παρακολουθείτε, αποδεικνύεται ότι η ολοκλήρωση (της αξιολόγησης) δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αφορούσε κυρίως τη διαπραγμάτευση μεταξύ των θεσμών για μεγάλα ζητήματα, όπως το χρέος.»

» Τώρα είμαστε σε ένα σημείο για να υπάρξουν αποφάσεις για όλα αυτά. Το βασικό είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για την αξιολόγηση του προγράμματός μας, αλλά για ένα πακέτο, που θα περιλαμβάνει επίσης τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και την είσοδό μας στην ποσοτική χαλάρωση. Βλέπουμε μια στροφή της οικονομίας προς την ανάπτυξη» κατέληξε.

Νωρίτερα ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την έκβαση του διαγωνισμού για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024