Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στο α' τρίμηνο

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στο α’ τρίμηνο

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα αισθητός ο αντίκτυπος από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα αισθητός ο αντίκτυπος από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Το καταναλωτικό κλίμα έχει διατηρηθεί σταθερό κοντά σε υψηλό 10 ετών ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κινείται κοντά σε υψηλό εξαετίας, παρότι οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, η έκβαση των οποίων θα καθοριστεί στις 7 Μαΐου, είναι από τις πλέον απρόβλεπτες εδώ και δεκαετίες.

Παρά την αβεβαιότητα για την εκλογική μάχη, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,3%, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας INSEE για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η επίδοση αυτή αποτελεί επιβράδυνση από τους τρεις τελευταίους μήνες του 2016 όταν η οικονομία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,5%, ενώ ήταν οριακά χαμηλότερη από τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων για ανάπτυξη 0,4%.

Παρόλο που η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών επιβραδύνθηκε σημαντικά, αυτό οφείλεται στις χαμηλότερες δαπάνες για θέρμανση και ένδυση λόγω των ασυνήθιστα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

«Φαίνεται σαν το πολιτικό ρίσκο να μην επηρέασε ιδιαίτερα τη γαλλική οικονομία», ανέφερε η Ντανιέλε Αντονούτσι, οικονομολόγος της Morgan Stanley σε σημείωμά της.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι και ο δεύτερος γύρος θα έχει ένα αποτέλεσμα φιλικό προς τις αγορές, όπως το να κερδίσει ο Εμανουέλ Μακρόν την προεδρία», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024