Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ικανοποίηση ΕΒΕΘ για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΟΛΘ

Στην ταχεία ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης προσβλέπει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Στην ταχεία ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) προσβλέπει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ).

Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, «τις τελευταίες δεκαετίες η Θεσσαλονίκη έχει χάσει ευκαιρίες και δυνατότητες, κυρίως λόγω της ολιγωρίας της Πολιτείας, τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πλέον ασφυκτικά και το κλίμα έχει επιβαρυνθεί λόγω της πολυετούς ύφεσης».

Η διοίκηση του ΕΒΕΘ εκφράζει έκδηλη ικανοποίηση για την ουσιαστική ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ, που όπως επισημαίνει σηματοδοτεί νέα σελίδα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στην παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία πιστοποιείται η στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

»Με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας για την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων και την αύξηση της διακίνησης φορτίων, το λιμάνι μπορεί να παίξει ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας, της απασχόλησης» υπογραμμίζει το ΕΒΕΘ.

Υπενθυμίζει, δε, ότι έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως το αεροδρόμιο, το λιμάνι, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Μετρό και η Ζώνη Καινοτομίας συνιστούν τους πυλώνες για ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024