Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η βιομηχανική έκθεση του Ανοβέρου

Ξεκίνησε η βιομηχανική έκθεση του Ανοβέρου

.Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στο Ανόβερο η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο με την παραδοσιακή περιήγηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο η σχέση ανθρώπου και ρομπότ.

Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στο Ανόβερο η μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση στον κόσμο με την παραδοσιακή περιήγηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο η σχέση ανθρώπου και ρομπότ.

Παντού ρομπότ. Ένα ρομπότ σερβίρει καφέ, ένα άλλο μπύρα ενώ κάποιο άλλο στήνει ένα μικρό οικοδόμημα με τουβλάκια της Lego. Όλα αυτά δεν έχουν και μεγάλη σχέση με την καθημερινότητα ωστόσο λίγο σόου επιβάλλεται σε κάθε έκθεση. Σε τελική ανάλυση περισσότεροι από 6.500 εκθέτες από 70 χώρες διεκδικούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών από σήμερα και για πέντε ημέρες.

Στο επίκεντρο η τελευταία λέξη της μόδας στην τεχνολογία που αφορά τη βιομηχανία. Το μέλλον βασίζεται στη δικτύωση και η ψηφιακή τεχνολογία είναι η λέξη-κλειδί. Το εργοστάσιο του μέλλοντος είναι δικτυωμένο. Οι μηχανές επικοινωνούν μεταξύ τους και ανακοινώνουν μόνες τους πότε χρειάζονται επιδιόρθωση. Ή ακριβέστερα ανακοινώνουν ότι σε λίγο δεν θα λειτουργούν πλέον σωστά, ώστε να παραγγελθεί έγκαιρα ένα ανταλλακτικό.

Όλα αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά ένα μέλλον που έχει ήδη φθάσει. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εγκαινίασε επίσημα χθες τη μεγαλύτερη βιομηχανική έκθεση μαζί με την πρωθυπουργό της Πολωνίας Μπέατα Ζίντλο.

Μη φοβάστε τα ρομπότ

Ένα από τα αγαπημένα θέματα των ειδικών αλλά και του κοινού ήταν πάντοτε και συνεχίζει να είναι αυτό των ρομπότ. Και η βιομηχανική έκθεση του Ανοβέρου θέλει να μειώσει το φόβο των ανθρώπων απέναντι στα ρομπότ, ότι δηλαδή θα τους πάρουν τη δουλειά.

«Σε αυτή την έκθεση στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος και δεν θέλουμε να φτιάξουμε εργοστάσια χωρίς ανθρώπους» τονίζει ο Γιόχεν Κέκλερ, γενικός διευθυντής της έκθεσης.

Το δεύτερο μήνυμα που θέλει να στείλει η μεγάλη αυτή έκθεση είναι η συνύπαρξη της κατασκευής μηχανών, της ηλεκτρολογίας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο Γιόχεν Κέκλερ είναι υπερήφανος διότι η συμμετοχή από όλο τον κόσμο είναι τεράστια. Το 60% των εκθετών προέρχεται από το εξωτερικό. Μετά τη Γερμανία είναι η Κίνα με τους περισσότερους εκθέτες. Δυναμική είναι και η παρουσία των ΗΠΑ με 150 εκθέτες. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Πολωνία, η οικονομία της οποίας το τελευταίο διάστημα γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση.

Η διεθνής έκθεση του Ανοβέρου κλείνει φέτος τα εβδομήντα της χρόνια και είναι αυτή που δίνει τις κατευθύνσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Για φέτος το συμπέρασμα είναι ότι τα ρομπότ δεν απειλούν την εργασία των ανθρώπων, ωστόσο βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας, όπως και η σύνδεση της βιομηχανίας με την ψηφιακή τεχνολογία και το facebook.

Χένρικ Μπέμε / Μαρία Ρηγούτσου

Deutsche Welle

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024