Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντομπρόφσκις: Αμεση ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Ντομπρόφσκις: Αμεση ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης

Την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας για να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις την Παρασκευή.

Την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας για να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας, με τίτλο «Διατλαντική συνεργασία – κλειδί για απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη», που διεξήχθη στη Ουάσινγκτον, την Παρασκευή.

«Φυσικά είναι δύσκολο να συζητήσουμε για την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να αναφερθούμε στην Ελλάδα. Συνεπώς επιτρέψτε μου να πω δυο κουβέντες για την Ελλάδα. Ενώ βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος» είπε ο Ντομπρόβσκις.

«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το συντομότερο δυνατό, για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2018. Από αυτή την άποψη, θέλουμε να ελπίζουμε σε αποφασιστική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» πρόσθεσε.

Ο κ. Ντομπρόβσκις συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν η οποία, όπως ανέφερε, έγινε σε καλό κλίμα και στην οποία εκτός από την συνεργασία και τις σχέσεις ΕΕ -ΗΠΑ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024