Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλούσιο το μενού της «εποικοδομητικής» συνάντησης Τσακαλώτου-Λαγκάρντ

Πλούσιο το μενού της «εποικοδομητικής» συνάντησης Τσακαλώτου-Λαγκάρντ

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στο πλούσιο μενού της συνάντησης ήταν η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP), το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός εξερχόμενος.

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στο πλούσιο μενού της συνάντησης ήταν η επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ (MEFP), το staff level agreement και το ζήτημα του χρέους, όπως είπε ο Έλληνας υπουργός εξερχόμενος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μ.Ιγνατίου.

Στη δήλωση της όπως διανεμήθηκε από το γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κ. Λαγκάρντ τόνισε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό και την ελληνική αποστολή. Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επιστροφής των θεσμών, στα δυο σκέλη του ελληνικού προγράμματος, μεταρρυθμίσεις και απομείωση του χρέους».

Το καλό κλίμα στη συνάντηση τόνισε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως δήλωσε «η συνάντηση με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ πήγε πολύ καλά».

«Συζητήσαμε πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί, νομίζω Τρίτη με Τετάρτη» ανέφερε ο κ.Τσακαλώτος.

«Συζητήσαμε και για το χρέος, για το MEFP (Memorandum of Economic and Financial Policies) και το πώς θα κλείσει το SLA (staff level agreement)».

Για το χρέος, όπως είπε o υπουργός Οικονομικών, χρειάζεται να γίνει μια δουλειά σε τεχνικό επίπεδο.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη της Αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ρωτήθηκε για τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ πέρυσι ή στα 6,9 δις ευρώ.

«Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν καλύτερο. Αλλά ήταν καλύτερο και από αυτό που περιμέναμε», ανέφερε σχετικά.

Ο υπουργός ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος χθες είπε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ δεν αποδείχθηκαν ρεαλιστικές, αλλά δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντάται με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ακολούθως με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024