Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Deutsche Bank: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, άντλησε 8 δισ. ευρώ

Deutsche Bank: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, άντλησε 8 δισ. ευρώ

Η Deutsche Bank ολοκλήρωσε την πιο πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της, αντλώντας 8 δισ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, να καλύψει πρόστιμα από νομικές υποθέσεις και να ικανοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές. Η κίνηση αυτή είχε τη στήριξη των βασικών της μετόχων – ομάδας επενδυτών από το Κατάρ, αμερικανικού ταμείου Blackrock και κινεζικού ομίλου HNA- τα ποσοστά των στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα απομειώνονταν σε διαφορετική περίπτωση.

Η Deutsche Bank ολοκλήρωσε σήμερα, Παρασκευή, την πιο πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της, αντλώντας 8 δισ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, να καλύψει πρόστιμα από νομικές υποθέσεις και να ικανοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Η τέταρτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής τράπεζας από το 2010, που στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Κράιαν ύστατη λύση, περιελάμβανε την έκδοση 687,5 εκατ. μετοχών στην τιμή των 11,65 ευρώ έκαστη, με περίπου το 80% των υφιστάμενων μετόχων να αγοράζουν τις νέες μετοχές και τους υπόλοιπους να πουλούν τα δικαιώματά τους, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Μέσα σε επτά χρόνια, η Deutsche Bank έχει πλέον αντλήσει περίπου 30 δισεκ. ευρώ, λίγο λιγότερα από την κεφαλαιοποίησή της που ανέρχεται στα 32,5 δισεκ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή είχε τη στήριξη των βασικών της μετόχων – μιας ομάδας επενδυτών από το Κατάρ, του αμερικανικού ταμείου Blackrock και του κινεζικού ομίλου HNA- των οποίων τα ποσοστά και η επιρροή στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα απομειώνονταν σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε μία πηγή.

Το επόμενο μεγάλο βήμα στην αναδιάρθρωση της Deutsche, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, είναι ένα σχέδιο για εισαγωγή στο χρηματιστήριο μειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας της που αφορά τη διαχείριση κεφαλαίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024