Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Euroworking Group: Επιστροφή των θεσμών αλλά όχι άμεσα

Euroworking Group: Επιστροφή των θεσμών αλλά όχι άμεσα

Χωρίς να προκύψει συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα έληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG). Κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκαν βήματα προς τα πίσω, αντί για πρόοδο. Το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών, αλλά άφησε «θολό» το πότε θα γίνει αυτό.

Χωρίς να προκύψει συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα έληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG). Κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκαν βήματα προς τα πίσω, αντί για πρόοδο.

Το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών, αλλά άφησε «θολό» το πότε θα γίνει αυτό.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Στις Βρυξέλλες δεν γίνεται λόγος για αδιέξοδο, και εκτιμούν πως η σχετική ανακοίνωση για την επιστροφή των θεσμών θα γίνει πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας, σκοπός είναι να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, αφήνοντας τον καθορισμό ημερομηνίας στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής των θεσμών.

H επιστροφή των επικεφαλής στην Αθήνα πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε σε 2-3 ημέρες να επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί σε πολιτικό επίπεδο στις 7 Απριλίου στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Υπάρχει μεν πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές πηγές, αλλά, σπεύδουν να προσθέσουν, δεν έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέων εμποδίων για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο εν όψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένουν τα εργασιακά, με το χάσμα μεταξύ Αθήνας και ΔΝΤ για το ζήτημα να παραμένει αγεφύρωτο.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται πάντως ο Γ.Ντάισελμπλουμ λέγοντας πως «οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες μέρες» και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για αίσια έκβαση. Συμπλήρωσε μάλιστα, μιλώντας στην ολλανδική βουλή, ότι η επόμενη δόση θα μπορούσε να ανέλθει στα 7 δισ. ευρώ, αλλά «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της αξιολόγησης».

Μεγαλύτερη βεβαιότητα για θετική έκβαση εκφράζει η κυβέρνηση, με τον Ευκ.Τσακαλώτο να επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο της συμφωνίας φέρνει μείωση του αφορολογήτου και νέο ψαλίδι στις συντάξεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024