Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ευρωπαϊκές πηγές: Όχι ακόμη συμφωνία, αλλά υπάρχει πρόοοδος

Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της συνεδρίασης του EWG, δήλωσε την Πέμπτη ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ. Η Κομισιόν, από την πλευρά της, κάλεσε όλες τις πλευρές να «δράσουν υπεύθυνα» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο πλαίσιο της προόδου που έχει επιτευχθεί.

Συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών ενόψει της συζήτησης για το ελληνικό ζήτημα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group).

Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» τις τελευταίες εβδομάδες και πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Εναπόκειται σε όλες τις πλευρές να δράσουν υπεύθυνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε η ίδια.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, υπάρχει αισιοδοξία ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ωστόσο αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.

«Όλοι συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά και ίσως κάτι προκύψει μέχρι το βράδυ» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η ίδια πηγή, ενώ έτερος αξιωματούχος συμφωνούσε πως μέχρι τη συνεδρίαση του EuroWorking Group «υπάρχει χρόνος».

Στο ιδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική Βουλή, όπου είπε ότι ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων (SLA), αλλά αναγνώρισε πως υπάρχει πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024