Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ.Αργείτης: Στο 95,2% του συνόλου οι επιχειρησιακές συμβάσεις το 2016

Γ.Αργείτης: Στο 95,2% του συνόλου οι επιχειρησιακές συμβάσεις το 2016

Η απόλυτη κυριαρχία των επιχειρησιακών συμβάσεων, που το 2016 ανήλθαν στο 95,2% του συνόλου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι μειώσεις των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων και η εξάπλωση των ευέλικτων μορφών εργασίας ήταν κάποια από τα ανησυχητικά στοιχεία που ανέφερε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης σε ομιλία του στη Βουλή.

Η απόλυτη κυριαρχία των επιχειρησιακών συμβάσεων, που το 2016 ανήλθαν στο 95,2% του συνόλου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι μειώσεις των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων και η εξάπλωση των ευέλικτων μορφών εργασίας ήταν κάποια από τα ανησυχητικά και σημαντικά στοιχεία που ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο «Κρίση – Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και, συγκεκριμένα, στην ενότητα «Εργασιακές Σχέσεις & Ανάπτυξη».

«Το 2016 υπογράφηκαν μόνο 10 κλαδικές συμβάσεις εργασίας. Αντίθετα, ο αριθμός των επιχειρησιακών συμβάσεων ανέρχεται πλέον στο 95,2% του συνόλου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Επίσης, παρατηρούνται μειώσεις των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις. Οι προσλήψεις με πλήρη απασχόληση, έχουν υποχωρήσει στο 45,3% το 2016. Ενώ το 2009, οι προσλήψεις με ευέλικτες μορφές εργασίας αντιστοιχούσαν στο 21% του συνόλου των προσλήψεων, το 2016 αντιστοιχούσαν στο 54,7%» ανέφερε, μεταξύ άλλων..

Σύμφωνα με τον κ. Αργείτη, οι αρνητικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας αποτυπώνονται στους βασικούς κοινωνικούς δείκτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024